Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de sayısal loto 1 milyar dolar veriyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarihinin en büyük dördüncü ikramiyesi için çekiliş yapılacak. Ülkenin en popüler sayısal loto oyunlarından Powerball’daki büyük ikramiye tutarı 1 milyar doları aştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Ağustos’tan bu yana devreden Powerball lotosunda büyük ikramiye tutarı 1.2 milyar dolara (18 milyar 614 milyon TL) ulaştı. Amerikalılar bilet alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Merakla beklenen çekilişin çarşamba (2 Kasım) gecesi yapılması planlanıyor.

Ağustos ayının başından itibaren hiç kimse altı sayıyı tutturamadı ve bugüne kadar art arda 38 çekiliş yapıldı. Çekilişi kazanma ihtimalinin de 292 milyonda 1 olduğu belirtiliyor. Powerball’u kazanan talihli, büyük ikramiyeyi taksit taksit ya da tek seferde 497 milyon dolar olarak alabilecek.

ABD’de 44 ayrı eyaletinin yanı sıra başkent Vaşington, Virgin Adaları ve Porto Riko’da da oynanabilen Powerball lotosunun çekilişleri çarşamba ve cumartesi gecesi olmak üzere haftada iki kez yapılıyor.

Powerball’ın Ocak 2016’daki çekilişinde üç kişi 1 milyar 586 milyon dolar tutarındaki büyük ikramiyeyi paylaşmıştı.

Kaynak: NPR

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.