Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu uyuşturucu baronlarına seslendi: “Hâlâ hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Türkiye’de uyuşturucu ticareti üzerinden kara para aklandığı iddialarını tekrar dile getirdi. Uyuşturucu baronlarına seslenen Kılıçdaroğlu, “Bu pisliklere sesleniyorum. Hâlâ hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim. Evlatlarımızı zehirleyenlere asla ama asla acımayacağım” diye konuştu.

Türkiye’ye yatırım yapılmasını sağlayacak kurum ve kuruluşlarla görüşmek üzere İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Kılıçdaroğlu, ilk günkü temaslarının ardından bir televizyon programına katıldı ve Türkiye’de uyuşturucu ticareti üzerinden kara para aklandığına ilişkin iddialarını sürdürdü. CHP lideri, Türkiye’ye “temiz para” getirmek için İngiltere’de olduğunu belirtti ve uyuşturucu ticaretinde bulunanlara söyle seslendi:

“Bu pisliklere sesleniyorum. Hâlâ hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim. Evlatlarımızı zehirleyenlere asla ama asla acımayacağım.”

İZLE: Kılıçdaroğlu, Medyascope’un “Temiz parayı buldunuz mu” sorusuna yanıt verdi

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu’nun Londra’da ilk gün temasları sona erdi – “Yaşananlar ortada, kirli paralarla iş yapıyorlar, yeni bir geleceği tarif ediyoruz”

“Erdoğan’a göre uyuşturucu parasında sorun yok”

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyuşturucu ticareti üzerinden kara para aklayanlara göz yumduğunu şu sözlerle ileri sürdü:

Önce maddi olarak batırdılar…Sonra da kara paraya izin verdiler ve manevi batırma süreci başladı. Erdoğan güya sigaraya karşı. Ama uyuşturucu parasında sorun yok Erdoğan’a göre. Ülkeyi gri listeye soktu. Kara para pisliğinin bulaştığı ülkeler listesidir bu. İş yapmamak demek. Sürekli kontrol altında tutulmamız demek.”

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu polis intiharlarına dikkat çekti: “Soylu, polislerimizi sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın”

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu Londra’da “temiz” yatırımcıyı arıyor, girişimcilerle görüşecek

“Bu işe göz yumanlar hapse girecek”

Uyuşturucu ticareti üzerinden kara para aklayanların ve bu işe göz yumanların hapse gireceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu işe göz yumanlar hapse girecek. Evet yine söylüyorum bu işe göz yumanlar hapse girecek. Hepimiz biliyoruz. Bu konuda çok netim ve kararlıyım” diye konuştu. Çözümün “temiz para ve temiz yatırımcıyı Türkiye’ye getirmek” olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Peki çözüm nerede? Bir yalandan bacak kırma algısı, yok torbacı operasyonu algısı, boş şeyler bunlar. Bunlar toplumu kandırmak. Biz gerçek çözüme odaklanacağız. Çözüm temiz parayı, temiz yatırımcıyı Türkiye’ye getirmektir. O paralarla gençleri sokaktan toplayacağız. Temiz paranın girdiği sokaktan kirli para uyuşturucu paraları kaçar. Ben bu parayı bulup getireceğim.”

Haber: Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin açıklamasının ardından 7 ilde uyuşturucu operasyonu düzenlendi

“Kasım sonunu bekleyin, çok ama çok güzel şeyler açıklayacağım”

Kasım ayında konuya ilişkin açıklama yapacağını tekrar eden Kılıçdaroğlu, “Halkımızdan ricam sabırla Bey Kemal’i beklesinler. Kasım sonunu beklesinler, çok güzel şeyler açıklayacağım. Çok ama çok güzel şeyler açıklayacağım” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret ederek şunları söyledi:

“Aklı ermez. Katma değeri yüksek ürün ne demektir bilmez. Bilgi ekonomisi ne demektir bilmez. Sosyal bilgi ekonomisi ne demektir bilmez. Üniversitelerin özerkliği ne demektir onu bilmez. Onları bırakın Erdoğan benim muhatabım değil aslında. Kendine güveniyorsan, vizyon konusunda, ekonomi konusunda, dış politika konusunda, iç politika konusunda, çiftçiler konusunda, esnaf konusunda istiyorsa gelsin önüme tartışalım. Korkmasın, korkmasın. Ben adam yemem. Çıkar karşıma konuşuruz, mertçe tartışırız. Öyle uzaktan laf atmanın hiçbir mantığı yok.”

İZLE: Medyascope Londra’da

İZLE: Kılıçdaroğlu adaylıkta kararlı mı? Ruşen Çakır’ın izleyicilerle ortak yayını

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.