Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu’nun Londra’da ilk gün temasları sona erdi – “Yaşananlar ortada, kirli paralarla iş yapıyorlar, yeni bir geleceği tarif ediyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’da yeni nesil teknoloji yatırımı yapan şirketlerin yöneticileriyle buluştu. Ziyarete ilişkin açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Kirli paralarla iş yapılan bir Türkiye’yi ortaya koyanlar, onun yarattığı maliyeti de itiraf etmiş oluyor. Türkiye’de yaşananlar ortada. Çocukların temiz yatırıma erişebildikleri, teknoloji ve bilimle onları buluşturan bir geleceğe ihtiyaçları var” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ilk olarak Entrepreneur First yöneticileriyle buluştu ve görüşmeye girerken “Özellikle teknolojik gelişmeleri ve araştırmaları dinlemek isterim” dedi. CHP Genel Başkanı, 45 dakika süren görüşmenin ardından, bilimsel alanda faaliyet gösteren girişimcilere destek sağlayan Creator Fund’a gitti ve Creator Fund yönetici ortağı Jeremy Brown ile görüştü. Creator Fund, bilimsel alanda projesi olan kişi ya da firmalara 100-700 bin pound aralığında yatırım desteği sağlıyor. Kılıçdaroğlu daha sonra Creative UK ve The Alan Turing Institute’ün yetkilileri ile toplantı yaptı. 

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu polis intiharlarına dikkat çekti: “Soylu, polislerimizi sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın”

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu Londra’da “temiz” yatırımcıyı arıyor, girişimcilerle görüşecek

Görüşmelere, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Yunus Emre ile Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu eşlik etti. 

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Londra’da görüşmeler sırasında basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki ziyareti ile yeni bir ekonomik düzenin ilk adımını attığını belirten Böke, “Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu sığ siyasi tartışmalar yerine, gerçek gündemi oluşturan işsizliğin yoksulluğun, yoksunluğun ortadan kalkacağı, üreteceğimiz, gençlerin bilimle, teknolojiyle buluştuğu, ürettikleri bilim için yatırım yapmak üzere Türkiye’ye yüzünü dönmüş yatırımcılarla bir araya geldiği bir geleceği inşa edeceğiz” diye konuştu. 

İZLE: Medyascope Londra’da

Haber: Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin açıklamasının ardından 7 ilde uyuşturucu operasyonu düzenlendi

İki gün yapılması planlanan ziyaretin yatırımcıların ilgisi sebebiyle dört güne çıkartıldığını belirten Böke, “Yatırımcılar Türkiye’nin aydınlık gelecek iddiasından büyük bir heyecan duyuyorlar. Bilime yatırım yapacak bir coğrafya olduklarını bildiği Türkiye için herkes hazır bekliyor” dedi. 

“Kirli paralarla iş yapılan bir Türkiye ortaya koyanlar, insani maliyeti itiraf etmiş oluyorlar”

Böke, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın metamfetamin tartışması ile ilgili söylediklerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Temiz para ile yatırım yapılan, siyasetin kirlilikten arınmış olduğu, gençlerin dinamizmini ekonomik istihdam alanlarına aktaracak bir geleceği ortaya koymak, Sayın genel başkanın Türkiye’de ortaya koyduğu iddia buydu. Bugün burada büyütüyor olduğu, yatırımcılarla buluşarak ‘başka bir Türkiye mümkün’ dediği iddia da bu. Esasında gerçek gündem bu iken, kirli paralarla iş yapılan bir Türkiye’yi ortaya koyanlar, onun yaratmış olduğu insani maliyeti de itiraf etmiş oluyorlar. 

“Çocukların sosyal adaleti büyüten bir geleceğe ihtiyacı var”

Türkiye’de yaşananlar ortada. Bu çocukların temiz yatırıma erişebildikleri, doğayla barışık, sosyal adaleti büyüten, istihdam alanları yaratan teknoloji ve bilimle onları buluşturan bir geleceğe ihtiyaçları var, çok açlar çok… Sayın genel başkanımızın orada kurduğu iddia da burada büyüttüğü söz de işte tam da bu geleceği tarif ediyor.

İZLE: Kılıçdaroğlu adaylıkta kararlı mı? Ruşen Çakır’ın izleyicilerle ortak yayını

Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’ya gidiyor – “Türkiye’ye yatırım girmesini sağlayacak kurum ve kuruluşlar ile görüşecek”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.