Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat: “Siyasi yasak beklemiyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 11 Kasım’da Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde üçüncü kez hakim karşısına çıkacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İmamoğlu hakkında dört yıl bir aya kadar hapis cezası ve “siyasi yasak” isteniyor. İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat konu hakkında Medyascope’a konuştu.

Avukat Kemal Polat

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü (7 Kasım) yazısında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaretten yargılandığı davanın eski hâkimi Hüseyin Zengin’in çevresine “İmamoğlu’na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi” dediğini iddia etti. 

“Gerçek olmamasını diliyorum”

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, bu iddia hakkında şöyle konuştu:

“Hukuken dehşet verici bir olay. Gerçek olmamasını diliyorum ama gerçek olup olmadığının araştırılması gereken bir olay. Hukuka, yargıya güvenin sarsılmaması gerekir. Hukuk devleti içinde buna müdahale etmeye cüret eden kim varsa gereğinin yapılması gerekir. Bu haberlerin doğru olmamasını diliyorum.”

“Olası siyasi yasak beklemiyoruz”

Polat, İmamoğlu hakkında siyasi yasak beklemediğini de sözlerine ekledi:

“Olası siyasi yasak beklemiyoruz. Daha çözümlenmesi gereken çok mesele var. Daha tanıklar dinlenecek, deliller toplanacak, yeni deliller var mı yok mu ona bakılacak. Bütün bunlar yapılmadan verilecek herhangi usulsüz bir karar, bu kulislerin doğru olduğunu ortaya çıkaracak. Ben, siyasi yasak kararı beklemiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.