Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkez Bankası bağımsızlığı enflasyonu nasıl etkiler? – Prof. Dr. Selva Demiralp ile söyleşi

Merkez Bankası’nın görevi nedir? Merkez Bankası’nın bağımsızlığından ne anlamalıyız? Merkez Bankası’nın görevini yerine getirebilmesi için bağımsız olması neden önemlidir? Merkez Bankası’nın faiz düşürüp büyümeyi canlandırma hamlesi hangi açılardan yanlış bir politikadır ve nasıl enflasyona sebep olmaktadır? Merkez Bankası bağımsızlığı tartışmasına küresel olarak bakıldığında nasıl bir tablo ile karşılaşılır? Türkiye yakın tarihine bakıldığında Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ile enflasyon arasındaki ilişki nasıl değerlendirilir?

Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtlayan Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (IstanPol) için kaleme aldığı “Merkez Bankası Bağımsızlığı ve Türkiye Tecrübesi” başlıklı politika notunda ön plana çıkanları aktardı.

Politika notunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.