Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’ın telekulak skandalı: Dışişleri Bakanı Dendias dahil 33 kişinin telefonunun dinlendiği iddia edildi, Miçotakis yalanladı

Yunanistan’da yayın yapan Documento gazetesi, aralarında bakanlar, siyasetçiler, iş insanları ve gazetecilerin de olduğu 33 kişinin telefonlarının Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in bilgisi dahilinde dinlendiğini yazdı. Başbakan Miçotakis, kendisine yöneltilen bu suçlamayı yalanladı.

BBC Türkçe’den Stelyo Berberakis’in haberine göre, telefonları dinlenilen kişiler arasında şu isimler var:

  • Dışişleri Bakanı Nikos Dendias
  • Eski Başbakan Andonis Samaras
  • Kalkınma Bakanı Adonis Georgiades
  • Eski Kamu Düzeni Bakanı Mihalis Hrisohoides
  • Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalyas
  • Hükümet Sözcü Yardımcısı Aristoteli Peloni
  • Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Nikos Androulakis
  • Kathimerini Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Alexis Papachelas
  • Olympiakos Futbol Kulübü Başkanı Vangelis Marinakis

Hükümet, başsavcılıktan bu iddiaları soruşturmasını talep etti. Başsavcılık, haberin yazarı ve Documento Genel Yayın Yönetmeni Kostas Bahçevanis’i ifadeye vermeye çağırdı.

Gazete, dinlenmelerin arkasında Başbakan Miçotakis’in olduğunu ima etti. Miçotakis’in lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi içinde birtakım yeni cepheleşmeler olduğunu yazan gazete, telefonu dinlenenler arasındaki Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın parti liderliğine soyunduğunu belirtti.

Miçotakis’ten açıklama: “Bu iddiaların kanıtı yok”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ANTENA TV’ye verdiği söyleşide kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve “Kesinlikle hiçbir delil yok, benimle bağlantısı yok” dedi. Documento’nun yayın yönetmeni Kostas Bahçevanis’in arkasında ana muhalefet lideri Aleksis Çipras’ın olduğunu öne süren Miçotakis, “Bunlar, ülkeyi bataklığa sürüklemek istiyor” dedi.

Miçotakis’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bu iddiaların hiçbir kanıtı yok. Herhangi birinin Başbakan’ın Dışişleri Bakanı’nı izlediğini söylemesi utanç verici. Savcıdan delil istemesini istiyorum. Muhalefet lideri Aleksis Çipras, Kostas Bahçevanis’in arkasına saklanıyor. Kendi stratejisi ile kendisini çamura batırmaktadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.