Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (37): Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” – Sansür ve gözaltılar mı?

Erdoğan 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi öncesinde “Türkiye Yüzyılı” vizyon programını açıklarken sansür yasası çıkıyor, gazetecilere, STK’lara ve odalara yönelik baskılar artıyor. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı politikAnkara yayınını yaptığımız sırada tutuklandı. Diğer yandan Erdoğan’ın talimatıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ meslek odaları kanununda değişiklik hazırlıklarına başladıklarını duyurdu. Bunlar ne anlama geliyor, Erdoğan’ın gerçek vizyonu ne?

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, harf devrimini ve Türkçe alfabeye geçilmesini eleştirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Ünal’ın bu açıklamasına salı günkü grup toplantısında yanıt verdi. Bahçeli’nin konuşması “AKP’ye ayar veren bir konuşma mıydı” yoksa AKP ile ortak olmadan önceki açıklamalarının yanında “Dostlar alışverişte görsün” açıklaması mıydı?

Seçimlere gidilen süreçte başörtüsü tartışması beraberinde anayasa değişikliğini de tartışmaya başladık. AKP’nin başörtüsü tartışması ne anlama geliyor, anayasa değişikliği olur mu, muhalefet buna ne der ve Erdoğan başörtüsü üzerinden yeni bir mağduriyet arayışında mı? Gazeteciler Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.