Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (38): Başörtüsü referanduma gider mi?

CHP’nin başörtüsü konusunda yasa teklifi vermesi, AKP’nin rest çekerek anayasa değişikliği önerisiyle gelmesi siyasi gündemi belirlemeye başladı. AKP’nin konuyu gündemde tutarak seçim sürecinde kullanması mümkün mü? Başörtüsü konusu referanduma götürülebilir mi?

Başörtüsü serbestisi sürecinde AKP, 2015 yılından bu yana bakan düzeyinde HDP’yi ziyaret etti ve bu ziyaret HDP’nin elini güçlendirdi. Aynı zamanda ileriki dönemde muhalefetin anayasa değişikliği görüşmelerinde AKP’nin itiraz etme hakkını elinden aldı. Bu süreçten en kârlı HDP çıktı.

Altılı Masa görüşmelerinin aralığının uzaması ve ortaya net politikalar ve açıklamalar koyamaması, AKP’den kopan kararsızların tekrar AKP’ye dönmesine yol açtı mı ve bu süreçte AKP’nin oylarında artış oldu mu?

Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüşen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, BTP’nin de Altılı Masa’ya dahil edilmesi önerisi masada kabul görür mü? Bu gelişme 14 Kasım Pazartesi günü yapılacak toplantıda gerginliğe yol açar mı?

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş tüm bu konuları politikAnkara’da değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.