Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | ABD’nin Türkiye açmazı: Uzun süre böyle gidemez

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının ardından başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerin açıklamalarının Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasındaki açmazı gösterdiğini ve iki ülkenin fay hatlarında biriken enerjinin bir kez daha açığa çıktığını belirtti.

Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

“ABD Büyükelçiliği’nin ‘Terörizmi kınıyoruz, NATO müttefikimizin yanındayız’ gibi basmakalıp yanıtı, toplumu ikna edici olmaktan uzaktı. Kamuoyu PKK tarafından ABD’nin para ve silah desteğiyle Suriye’de eğitilip gönderildiği söylenen bombacının yakalandığını görüyordu; Soylu’nun çıkışı toplumda – onu eleştirenler arasında dahi – belli bir yankı buldu. İşin ilginç yanı Soylu İstanbul’da ABD’nin müttefikliğini tartışmaya açarken Ankara’da MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ABD istihbarat servisi CIA Başkanı William Burns ve Rusya dış istihbarat servisi SVR’nin Başkanı Sergey Narışkin’i buluşturmaya hazırlanmasıydı. MİT’in Ankara’daki karargâhı ‘Kale’de yapılan görüşme Rusya-Ukrayna savaşında nükleer silahların kullanılmasını önlemeye yönelik, küresel güvenliği ilgilendiren bir konu üzerineydi. Bir yandan küresel güvenlik konularında ‘NATO müttefikiyle’ işbirliği arayışındaki ABD’nin öte yandan Türkiye’nin temel güvenlik ihtiyacını destek mesajlarıyla geçiştirmesi daha ne kadar sürdürülebilir? Soru budur.”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.