Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nasıl Bir Dünya? Nasıl Bir Türkiye? (112): Brezilya ve ABD seçimlerinin ardından Türkiye seçime giderken

Sabancı Üniversitesi, İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Stiftung Mercator işbirliğiyle hazırladığımız “Nasıl Bir Dünya? Nasıl Bir Türkiye?” programında bu hafta Gülçin Karabağ’ın konukları uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. İlhan Uzgel ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Senem Aydın-Düzgit.

Brezilya’da 30 Ekim’de düzenlenen başkanlık seçimlerinin ikinci turunu Lula da Silva kazandı. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) geçen hafta düzenlenen ara seçimlerde çoğunluk için gerekli olan 218 sandalyeye ulaşan Cumhuriyetçi Parti, Temsilciler Meclisi’nin kontrolünü ele geçirmeyi garantiledi. Cumhuriyetçiler, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nde 218 ila 223 sandalye kazanacak. Öte yandan Demokratlar’ın Senato’daki kontrolünü korumasıyla ABD’de bölünmüş bir hükümet olacak. Diğer yandan da Rusya-Ukrayna Savaşı aylardır devam ediyor ve barışa yönelik henüz net bir adım atılmış değil. Dünyadaki tüm bu gelişmelerin gölgesinde Türkiye kritik bir seçim sürecine gidiyor. Bu iki seçim dünya siyasetinin geldiği nokta açısından bize ne söylüyor? Brezilya ve ABD seçimlerinden Türkiye açısından çıkarılabilecek dersler neler?

Prof. Dr. Senem Aydın-Düzgit ve Prof. Dr. İlhan Uzgel değerlendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.