Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (39): Erdoğan, İYİ Parti üzerinden Altılı Masa’yı karıştırabilir mi?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya’da yapılan G-20 toplantısı dönüşünde uçakta gazetecilere açıklama yaptı ve Altılı Masa’da yer alan İYİ Parti’nin “masayı terk etmesini” istedi. “İYİ Parti’nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü” diyen Erdoğan, “Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” çağrısını yaptı. Erdoğan’ın bu sözleri İYİ Parti üzerinden Altılı Masa’yı karıştırmayı mı amaçlıyor?

Erdoğan’a yanıt, İzmir’den geldi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir toplantı öncesinde şöyle konuştu:
“Bizi dürtmeye kalkışmış. Erdoğan’ın yaptığı zikzaklara alıştık. Masaya oturan, açılım yapan kendileri. Biz Erdoğan ve arkadaşlarının yaptığı yerli ve milli tanımına ihtiyaç duyan bir parti değiliz. İYİ Parti çizgisinde kırık olmayan, dün neyi savunuyorsa bugün de aynısını savunan insanların partisidir. Dolayısıyla geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında değiliz.”

Akşener’in bu yanıtı, Altılı Masa’nın sağlam zeminde çalışmalarını yürütmeye devam edeceğinin bir kanıtı.

Erdoğan hastalıkla ilgili durumlarda da insani kaygıyla hareket etmiyor

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hastaneye kaldırılan babasını görmesi için Edirne’den Diyarbakır’a götürülmesi ne anlama geliyor? İnsani bir durum mu, yoksa Erdoğan’ın bilgisi dahilinde seçimler öncesinde Kürt seçmene yaklaşmanın bir yolu mu? Bunu insani bir durum olarak değerlendirmek zor, iktidarın benzer durumlarda ve Aysel Tuğluk’un rahatsızlığı sürecinde de insani bir kaygıyla hareket etmediği görüldü. Bu nedenle Kürt seçmene yakın durmanın yollarını arama hamlesi olarak değerlendirmek gerekir. Demirtaş’ın bu davranıştan hareketle bir pazarlık içine girmesini beklemek ise “Seni cumhurbaşkanı yaptırmayacağız” diyen biri için ihtimal dahilinde değil.

İstanbul’daki terör saldırısı tutarsızlıklarla dolu

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda altı kişi öldürülürken, 81 kişi de yaralandı. “Bombayı koyan zanlı” 11 saatte yakalanırken “bağlantılı olduğu kişiler” de kısa sürede yakalandı ve bugün savcılık karşısına çıkarıldı. Açıklamalar, olayların seyri, olay yerinin anında herkese açılması, bombacının kimliği, tabiyeti ve “Ben buradayım” dercesine kendini kameralara gösterecek şekilde kaçması… Tutarsızlıklarla dolu bir süreçle karşı karşıyayız. Bu patlama aynı zamanda Haziran-Kasım (2015) arasında seçim sürecinde onlarca patlama ve yüzlerce insanın öldüğü olayları da zihinlerde yeniden canlandırdı.

Erdoğan’ın “millilik” tartışması ve Aslı Baykal

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal bir süre önce CHP’nin izlediği politikaların “milli” olmadığını ileri sürerek istifa etti. Bu istifa ne anlama geliyor ve Aslı Baykal bir başka partide, AKP’de siyaset yapar mı?


Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş, politikAnkara programında bu konuları konuştular, tartıştılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.