Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Dünya Kupası takım analizi: Almanya, Dünya Kupası’na hazır mı?

Katar’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım Pazar günü başlayıp 18 Aralık Pazar günü sona erecek. Medyascope Spor’un podcasti Bundesliga 101 yorumcusu Öner Tavtay, Almanya’nın kupa şansını değerlendirdi.

Almanya Dünya Kupası’na hazır mı?

Dünya Kupası’nın başlamasına sadece birkaç gün kaldı, hatta saat bile saymak mümkün desek pek de abartmış sayılmayız. İlk defa sonbahar-kış sezonunda gerçekleşecek dünyanın en büyük turnuvası için kadro listeleri çoktan hazırlandı. Elimizde birçok favori olmasına rağmen biz Bundesliga 101 ekibi olarak Almanya kadrosunu sizin için mercek altına aldık.

Almanya’nın bu kupadaki en büyük güvencesi kalecisi. Yaşlanmasına rağmen hâlâ dünyanın en iyi kalecileri arasında sayılan Manuel Neuer, onu yedeklemesi beklenen Barcelona’lı Marc-André ter Stegen ve geçen sezon Frankfurt’la UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmış olan Kewin Trapp ile belki de turnuvanın en iyi kaleci grubuna sahipler. Herhangi bir sakatlık çıkmadığı sürece Neuer’in tüm kupa boyunca kaleyi korumasını bekliyoruz.

En problemli yapı olarak gördüğümüz savunma kısmında ise işler biraz zorlaşıyor. Son dönemlerde düşüş gösteren Niklas Süle ve Nico Schlotterbeck için Flick’in kafasında nasıl bir plan olduğu, Panzerler’in turnuvadaki performansını belirleyecek. Bana göre en problemli yer olan sağ bekte ise bir süredir orijini stoper olan Thilo Kehrer’i görüyorduk. Flick’in dörtlü savunma sisteminde ısrarcı olmaması Almanya’nın yararına olacaktır. Üçlü savunma yapısı ile sol kanat bek olarak çok başarılı işler yapan David Raum’dan verimini artırabilir. Sağ kanat bek için ise Jonas Hofmann’ın başarılı işler yapabileceğini söyleyebiliriz. Onları yedekleyebilecek Christian Günter, Lukas Klostermann ve Bayern’de nadiren de olsa sağ kanat bek gibi gördüğümüz Serge Gnabry de üçlü savunmayı destekleyebilecek seçenekler. Oyun kurmak adına elinde Antonio Rüdiger ve Nico Schlotterbeck gibi muhteşem kozları bulunan Hansi Flick’in, bu ikiliyi daha çok süpürücü görev yapacak bir stoperle desteklemesi yapıyı daha sağlam hale getirecektir. Buradaki en muhtemel adayın Kehrer olacağını söylesek de Matthias Ginter ve Armel Bella-Kotchap’ın da olası kötü senaryolarda formayı kapabileceğini tahmin ediyoruz. Dörtlü savunma ısrarında bulunması halinde sol bekte Raum, sağ bekte ise Kehrer veya Klostermann’ı göreceğiz. Orta ikili içinse Rüdiger’in yeri garanti sayılır. Diğer forma için büyük bir mücadele dönecektir.

Gelelim orta sahadaki üçlüye. Bu bölge için Joshua Kimmich, tahtaya ilk yazılacak isim olarak gözümüze çarpıyor. Bayern’in de beyni sayılan Kimmich, milli takım için de bu görevi başarıyla üstlenecektir. Yanında ise İlkay Gündoğan veya Leon Goretzka’dan birinin oynayacağı neredeyse kesin. Bu ikilinin önünde ise serbest rolde Jamal Musiala’nın yeri garanti. Farklı taktikler denemek için bu göreve Julian Brandt’ı da yazabiliriz. Fakat Brandt çok daha farklı bölgelerde oynayabildiği için Flick’in onu yedek kulübesinde bir joker olarak kullanacaktır. Belki Leverkusen günlerindeki gibi Kai Havertz’i de bu bölgede görebilme ihtimalimizi de yabana atmamak lazım. Çok uzun zaman sonra tekrar milli takıma dönen Mario Götze ise yine 10 numara pozisyonu için iyi seçeneklerden biri.

İleri uca baktığımız zaman özellikle kanat forvetlerdeki zenginlik göze çarpıyor. Serge Gnabry, Leroy Sane, Karim Adeyemi, Jonas Hofmann, Thomas Müller, Julian Brandt bu bölgeler için forma rekabeti içinde bulunacak. Hatta bu bölgede duruma göre Jamal Musiala, Kai Havertz, Mario Götze ve Youssoufa Moukoko’yu da görebilme ihtimalimiz var. Santrfor kısmı için ise en büyük adaylar Moukoko ve Niklas Füllkrug. Özellikle de Umman maçında iştahlı görüntüsü ile Füllkrug’un Japonya karşısında ilk 11’de yer bulması kimseyi şaşırtmasın. Bu iki oyuncudan verim alınamaması halinde Flick yine Havertz’i sahte 9 olarak bu bölgede değerlendirecektir.

Şimdi gelelim Almanya’nın Dünya Kupası’nda neler yapabileceğine. Kağıt üstünde gerçekten alternatifleri zengin bir kadroya sahip olsa da psikolojik açıdan kırılgan bir kadro yapısından söz edilebilir. Özellikle savunma bölgesindeki as oyuncuların dalgalı performansları, kupadaki gidişatlarını belirleyecektir. Başka bir sorun da son dönemlerde yaşadıkları kapanan takımları açma problemi. Fakat bu sorun için bu sefer ellerinde Füllkrug gibi hava toplarında inanılmaz derecede yetenekli bir çilingir mevcut. Diğer ülkelerin kadrolarıyla karşılaştırıldığında Almanya’nın ciddi favorilerden biri. Savunmada güvenin sağlanması ve momentumun yakalanması halinde en az yarı-final göreceklerdir.

Bundesliga 101 ekibi olarak 2022 Dünya Kupası boyunca Almanya Milli Takımı’nı ve Dünya Kupası’nda boy gösteren Bundesliga oyuncularını sizler için değerlendirmeye devam edeceğiz. Almanya’ya yürekten başarılar dilerken, kupanın tekrar 2014 şampiyonuna dönmesini bekliyoruz. Ne de olsa o kupayı getiren golü atan oyuncu, hâlâ milli takımda…

Yazan: Öner Tavtay

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler