Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Musa Sevim tarafından öldürülen Meryem Sevim’in ablası: “Katili yakalamak için neyi bekliyorlar?”

Meryem Sevim 12 Kasım’da Diyarbakır’da, eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü. Dokuz kurşunla Meryem Sevim’i öldüren Musa Sevim, olay yerinden kaçtı ve hâlâ yakalanamadı. Meryem Sevim’in ablası Rozerin Sevim kardeşini Medyascope’a anlattı. 

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 12 Kasım’da, bir kafede arkadaşlarıyla birlikte oturan Meryem Sevim (21), oturduğu kafeye gelen Musa Sevim (24) tarafından ateşli silahla öldürüldü. Bedenine dokuz kurşun isabet eden Meryem Sevim yaşamını kaybederken Musa Sevim olay yerinden kaçtı. Musa Sevim hâlâ polis ekiplerince aranırken olayla ilgili gözaltına alınan iki kişi tutuklandı. Savcılık soruşturmaya gizlilik kararı getirdi. Meryem Sevim’in ablası Rozerin Sevim, faille bir akrabalık bağlarının olmadığı bilgisini paylaştı. 

Musa Sevim

Kardeşinin Musa Sevim ile ilişkisi olduğunu bilmediklerini belirten Rozerin Sevim, cinayet gecesiyle ilgili bildiklerini şöyle anlattı: “Arkadaşları biliyormuş, onlardan öğrendik. Meryem’i tehdit ediyormuş. Zorla yanında tutuyormuş. Meryem ayrıldıktan sonra evliliğe zorlamış. Kardeşimi katlettiği gece de evliliğe zorlamış. Meryem, ‘Ölürüm de seninle evlenmem’ demiş. Meryem kabul etmeyince ayağına ateş etmiş ve tekrar sormuş ‘Kararın kesin mi?’ diye, kardeşim kabul etmeyince de sekiz kurşun daha sıkmış. Kafeden çıkarken de ‘Ben Musa Sevim’ diye bağırarak çıkmış.”   

Kardeşi Meryem’in kendi evine gelmek istemediğini ,sürekli ablalarının evinde kaldığını dile getiren Rozerin Sevim, “Katil evini biliyor diye gelmek istemiyordu. Bizim haberimiz yoktu. Katil Meryem’i bize zarar vermekle de tehdit etmiş” dedi.

Kardeşinin kendi halinde ve yardımsever bir insan olduğunu anlatan Rozerin Sevim, “Güzellik sektörüyle ilgili eğitimler aldı. Kendini geliştirip güzellik merkezi açmak istiyordu. Önce Türkiye’yi, sonra dünyayı gezme hayalleri vardı, birlikte gezecektik. Daha 21 yaşındaydı. Biz dokuz kardeşiz, Meryem en küçüğümüzdü, gözbebeğimizdi” diye konuştu. 

“Bellerinde silahla gezenler mahkemede takım elbiseyle indirim almasınlar” 

Katilin yakalanmasını istediklerini dile getiren Rozerin Sevim, şöyle devam etti:

Başka bir şey istemiyoruz. Cezasını çeksin. Katilin yurtdışına kaçacağına dair duyumlar aldık. Katili yakalamak için neyi bekliyorlar? Bugün Meryem, yarın başka bir kadın. Bir an önce katili bulun. Katiller ellerini kollarını sallayıp rahatça gezebiliyorlar. Biz kadınlar sokakta rahatça gezemiyoruz. Biz kadınlara kör sağır olmasınlar. Meryem geri gelmeyecek ama bir nebze de olsa içimiz rahatlayacak, belki başka bir kadını kurtarmış olacağız. Bellerinde silahla gezenler mahkemede takım elbiseyle indirim almasınlar. Bu böyle sürmesin. Hepimiz çok kötüyüz, onun gittiğine inanamıyoruz. Sanki her şey bir kabusmuş gibi. Adalet yerini bulsun, nefes alamıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.