Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Darbeci” Sisi tamam, sıra “katil” Esad’da

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinreport‘taki yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “darbeci” ve “katil” dediği Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkıştığı fotoğrafı değerlendirdi. Söz konusu barışmanın Katar Emiri Şeyh Temim arabulucuğunda gerçekleştiğine dikkat çeken Yetkin, “Sisi tamam, Esad ne zaman?” diye sordu.

Yetkin yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Madem ‘Katil Esed’ ile görüşmenin sığınmacıların gönderilerek hem seçimlerde AK Parti’ye hem de Türkiye’ye yararı olacağına inanıyor, o zaman hemen görüşebilir. Seçimi beklemesine hiç gerek yok. Tabii Esad ile görüşmenin siyasi İslamcı tarikat ve cemaatleri kızdırmak istemiyor olabilir. Malum, Esad Alevi. Yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi gibi Esad’la barışmak için de Katar Emiri’nin ricacı olmasını mı bekliyor?”

“Değerli Yalnızlık” teorisinin ekonomik krize çarpıp tuzla buz olduğunu ve yeniden “komşularla sıfır sorun” söylemine dönüş yollarının arandığını vurgulayan Yetkin, yazısını şöyle sonlandırdı:

“Bence işi Katar emirine bırakmadan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in barıştırma önerisini kabul edip Beşar Esad ile barışma yolunu seçebilir Erdoğan.”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.