Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftası başlıyor: Fenerbahçe Beko, AS Monaco deplasmanında – Anadolu Efes, AX Armani Exchange Milan’a konuk

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftası bugün (22 Kasım) oynanacak karşılaşmalar ile başlıyor. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, dokuzuncu haftanın açılış maçında saat 21.00’de AS Monaco deplasmanında parkeye çıkacak. Anadolu Efes ise saat 22.30’da Emporio Armani Milan’ın konuğu olacak.

AS Monaco – Fenerbahçe Beko 

Turkish Airlines EuroLeague’in dokuzuncu haftasının açılış karşılaşmasında, temsilcimiz Fenerbahçe Beko bu akşam saat 21.00’de AS Monaco’ya konuk olacak. EuroLeague’in ilk sekiz haftasında 7 galibiyet ve 1 mağlubiyetle liderlik koltuğunda oturan sarı-lacivertliler, 6 galibiyet ve 2 mağlubiyetle en yakın takipçilerinden biri olan AS Monaco’ya karşı liderliğini korumak için parkeye çıkacak. 

İki takım geçen sezon ilk kez karşı karşıya gelmiş, oynanan karşılaşmalarda ev sahibi olan ekipler sahadan galip ayrılmıştı. İstanbul’daki karşılaşmayı 96-86 kazanan Fenerbahçe Beko, rövanşı 92-78 kaybetmişti.  

Fenerbahçe Beko’da sakatlığı bulunan Nemanja Bjelica dışında eksik bulunmuyor. Fransa temsilcisi ise tam kadro parkede yerini alacak.

Geçen sezon AS Monaco ev sahipliğinde oynanan karşılaşmanın özeti:

Fenerbahçe Beko, bugün oynayacağı AS Monaco maçının ardından, 10. hafta karşılaşmasında 24 Kasım Perşembe günü saat 22.30’da EA7 Emporio Armani Milan deplasmanında parkeye çıkacak.

 EA7 Emporio Armani Milan – Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague’deki diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise dokuzuncu hafta karşılaşmasında, bu akşam saat 22.30’da EA7 Emporio Armani Milan ile deplasmanda karşılaşacak. Geçen hafta FC Barcelona’yı mağlup ederek, 3 maçlık mağlubiyet serisini sona erdiren Anadolu Efes, 3 galibiyet ve 5 mağlubiyetle 12. sırada yer alıyor. Aynı şekilde 3 galibiyet ve 5 mağlubiyeti bulunan EA7 Emporio Armani Milan ise averajla 14. sırada bulunuyor. 

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 38 karşılaşmada, temsilcimiz Anadolu Efes’in 24-14’lük üstünlüğü var. İki ekip geçen sezon 6 kez karşıya gelmiş, normal sezondaki karşılaşmaların ikisinden de EA7 Emporio Armani Milan galip ayrılmıştı. Ancak playoff eşleşmesinde Anadolu Efes, rakibinin ev sahibi avantajına rağmen seriyi 3-1’le geçerek adını Final-Four’a yazdırmıştı. 

Anadolu Efes’te sakatlığı bulunan Shane Larkin dışında eksik bulunmuyor. EA7 Emporio Armani Milan’da ise sakatlıkları süren Shavon Shields ve Stefano Tonut karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlıktan dönen Billy Baron’ın ise karşılaşmada yer alması bekleniyor. Öte yandan EA7 Emporio Armani Milan’ın yeni transferi Timothe Luwawu-Cabarrot, Anadolu Efes karşısında ilk maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Geçen sene oynanan playoff serisi ilk maçının özeti:

Temsilcimiz Anadolu Efes, EA7 Emporio Armani Milan karşılaşmasının ardından, 10. hafta karşılaşmasında, 25 Kasım Cuma günü saat 22.30’da bir başka İtalyan kulübü, Virtus Segafredo Bologna deplasmanında parkeye çıkacak. 

Turkish Airlines EuroLeague’de bugün oynanacak karşılaşmaların programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler