Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nasıl Bir Dünya? Nasıl Bir Türkiye? (113): COP27’nin ardından iklim adaleti ve finansmanı

Geçen hafta Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP27 2022) toplandı. İklim adaleti, kayıp zarar fonu ve iklim finansmanı meselelerinin ön plana çıktığı konferans hangi açılardan önemliydi? Diğer iklim değişikliği konferanslarıyla karşılaştırıldığında 2022 konferansı, iklim adaletinin sağlanmasına dair uygulamalar noktasında neler söylüyor? Karbonsuzlaştırmanın maliyetini hangi ülkeler nasıl karşılayacak? Türkiye’nin karbonsuzlaştırma yol haritasında neler var, Türkiye hangi noktada?

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi kıdemli uzmanı, Dr. Ümit Şahin ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Voyvoda, Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.