Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (41): Siyasette HDP denklemi – Demirtaş, Öcalan’la görüşebilecek mi?

HDP eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan İmralı Cezaevi’nde hükümlü olan Abdullah Öcalan’la görüşme talebiyle 20 Ekim’de Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu. HDP’nin eski eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş ve bazı HDP’li milletvekilleri de dün (30 Kasım), Adalet Bakanlığı’na başvurarak, görüşme talebinde bulundu.

Demirtaş, hem bir siyasetçi hem de avukat olarak görüşme talebinde bulundu ve Öcalan’ın 20 aydır aile mensupları ve avukatlarıyla görüştürülmediğini, siyasetin önünü açmak için görüşmenin yararlı olacağını söyledi. Demirtaş, her ne kadar “Hukuka, adalete, toplumsal barışa ve sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inanan bir siyasetçi sorumluluğuyla yaptığım bu başvurunun olumlu karşılanmasını umuyor, diliyorum” dese de Adalet Bakanlığı kanadından gelen bilgiler bu taleplere “şimdilik” olumlu karşılık verilmeyeceği yönünde.

Anayasa paketi açıklandı ama yeterli mi?

Altılı Masa’nın ortakları geçen pazartesi günü (28 Kasım) anayasa değişikliği paketini açıkladı. Burada yer alan taahhütler toplumun beklentilerini karşıladı mı?

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Grup Toplantısı’nda Altılı Masa’nın dün kamuoyuna açıkladığı anayasa değişikliği önerisini “Geçmişi, belli düzenlemelerle geleceğin vaadi olarak sunmak bir çıkış değildir. Seçime kadar ne yapmak gerekir sorusunun cevabı burada yok. Başarmak için birlikte yürümemiz gerekiyor. Gerçek alternatifler üretmek zorundayız” sözleriyle değerlendirdi. Bu sözlerden, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayına destek vermeye yakın duran HDP’nin anayasa değişikliği paketinin içeriğini yeterli görmediği sonucu çıkıyor.

Erdoğan sahalara döndü mü, seçmene etkisi ne olur?

Seçim süreci yaklaşırken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vizyon belgesi, TOGG otomobil fabrikasının açılışı, EYT’lilerin sorunlarına çözüm, sözleşmeli kamu personelinin kadrolu yapılması, asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam vaatleriyle seçmenin karşısına çıktı. İstanbul’da stadyumda seçim startı verdi ve kitleleri yanına çekmeye çalışıyor. Dışarıdan bulmaya çalışılan dövizle seçim sürecini götürebilecek mi, AKP’den uzaklaşan seçmeni tekrar yanına çekebilecek mi?

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş, politikAnkara programında değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.