Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’li Zafer Işık’ın yumruk attığı Hüseyin Örs yoğun bakımdan odaya geçti, ailesiyle görüştü

TBMM’deki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruk attığı İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Daha önce kalp krizi geçirdiği için, “kontrol amaçlı” olarak yoğun bakımda kalan Örs, Medyascope’un edindiği bilgiye göre yoğun bakımdan odaya geçti. Hüseyin Örs, eşi ve çocuğuyla da görüştü.

Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda dün (6 Aralık) AKP’li Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldırdı. Işık’ın attığı yumruk nedeniyle Örs’ün kafasında açılma meydana geldi. Kalbinde pil olduğu belirtilen Örs’ün pil değişikliği için bir gün yoğun bakımda uyutulacağı belirtildi. Örs, geceyi yoğun bakım ünitesinde geçirdi. Medyascope’a konuşan Hüseyin Örs’ün danışmanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Örs’ün sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Yoğun bakımdan odaya geçen Örs, eşi ve çocuğuyla da görüştü.

Geceyi yoğun bakım ünitesinde geçiren milletvekilinin yoğun bakımdan öğle saatlerinde çıkarılıp odaya alınacağını söyleyen Akburak, Örs’ün henüz konuşamadığını belirtti. Akburak, Örs’ün durumun ilk andan daha iyi olduğunu da söyledi.

Hüseyin Örs ve Kürşad Zorlu

Akşener ve Kılıçdaroğlu’ndan Örs’e ziyaret

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Twitter hesabından Örs’ü ziyaret ettiğini duyurdu. Akşener, ”Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!” mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret etti. Kılıçdaroğlu; Örs ailesi, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve doktorlar ile görüşerek milletvekilinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ne olmuştu?

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhur İttifakı’ndan katılımın az olmasını eleştirdi. Ardından AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül eleştirilere yanıt verdi. Tartışmaların ardından İYİ Partili Ümit Beyaz kürsüye çıktı. Bu esnada AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve İYİ Partili Ümit Beyaz arasında sözlü tartışma yaşandı. Başkan, tartışma nedeniyle oturuma 10 dakika ara verdi. Ara esnasında AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. AKP’li Işık’ın parmağındaki yüzük Hüseyin Örs’ün alnına denk geldi ve başını yardı. Örs’e ilk müdahaleyi doktor milletvekilleri yaptı. Örs ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.