Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, başkonsoloslarla buluştu: “Seçimlerde vatandaşlarımızın vereceği karar yeni başlangıçlara neden olacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da görev yapan başkonsoloslarla bir araya geldi.  İstanbul’daki belediyecilik modelinin “demokrasi, adalet ve yatırım” üzerinde yükseldiğini belirten İmamoğlu, 2023 seçimlerinin önemini vurguladı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da görev yapan başkonsoloslar ile Beşiktaş-Kuruçeşme’de kahvaltı programında bir araya gelerek yıl sonu değerlendirme toplantısı yaptı. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen toplantı, koronavirüs salgını nedeniyle iki yıldır yapılamıyordu. İngiltere, ABD, Kanada, Rusya, İsveç, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Balkan ülkeleri ve çok sayıda ülkenin diplomatik temsilcisinin katıldığı toplantıda “dostluk ve dayanışma” vurgusu yapıldı.  

İmamoğlu toplantıyı açış konuşmasında “2023’te 100. yılını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bizim unutulmaz önderimiz Atatürk, bu ülkenin geleceğine dair iyimserliğini şu sözlerle ifade etmişti: ‘Daima milletin sevgi ve güvenine dayanarak hep birlikte ileriye gideceğiz.’ Bu sözler aslında her türlü toplumsal ilerlemenin temel dinamiğini de ortaya koyuyor. Daima milletin sevgi ve güvenine dayanmak, güç ve meşruiyeti milletten almak. Dünya için de aynı şeyi söyleyebiliriz rahatlıkla” dedi. 

“Vatandaşlarımız önemli bir karar verecek”

2023 seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını dile getiren İmamoğlu, “Yaklaşan seçimlerde vatandaşlarımız önemli bir karar verecek. Bu karar, 200 yılı aşkın bir süredir hukukun üstünlüğü, adalet ve demokrasi mücadelelerine sahne olan bu coğrafyada yeni başlangıçlara neden olacak. Biz, bu coğrafyada barışın, kardeşliğin, toplumsal birliğin ve demokrasinin kazanması için elimizden gelen tüm güçle çalışacağız. Ve inanıyorum ki, tüm dünyaya ilham kaynağı olacak bir sonucu ve demokrasi şölenini birlikte kutlayacağız” diye konuştu. 

“Hedefimize demokrasi, sosyal adalet ve yatırımla ulaşabiliriz”

İstanbul’da inşa ettikleri belediyecilik modelinin üç kavram üzerinde yükseldiğini anlatan İmamoğlu, bunları şöyle sıraladı:

“Demokrasi, adalet ve yatırım. Demokrasi çünkü, yerel demokrasi bir arada yaşamanın ahlaki ve manevi çimentosu. İnsani gelişmenin ve yaşam kalitesinin yapıtaşı. Adalet çünkü, bir şehirde sürdürebilir şekilde huzuru, barışı ve dayanışmayı sağlamanın tek yolu. Yatırım çünkü, bir şehirdeki toplumsal ve ekonomik kalkınmanın itici gücüdür ve mutlaka insani, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir perspektife sahip olmalıdır. İstanbul’u adil, yeşil ve yaratıcı bir kent yapma hedefimize ancak daha fazla demokrasi, daha fazla sosyal adalet ve daha fazla yatırımla ulaşabiliriz.”

İBB’nin tüm yatırımlarının akılcı, şeffaf, katılımcı bir şekilde sadece kamu yararını gözetilerek yaptığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yatırım bizim için; İstanbul’un yaratıcılık ve yenilikçilik ekosistemini güçlendirmenin bir aracıdır. İstanbul’un doğal, tarihi ve kültürel değerlerini destekleyerek ve koruyarak artırmanın bir aracıdır. İstanbul’un yerel değerlerinin çeşitliliğini, renkliliğini ve kapsayıcılığını artırarak, ulusal ve uluslararası zeminlerde emsal gösterilmesini sağlamanın bir aracıdır. İstanbul’u her alanda daha da güçlü bir cazibe merkezine dönüştürmenin aracıdır.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.