Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Almanya’ya gidiyor – “Zenginliğin topluma yayılmasına dair deneyimler dinlenecek”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin “İkinci Yüzyıla Çağrı” vizyon buluşmasının ardından Almanya’nın başkenti Berlin’e gidiyor. Kılıçdaroğlu, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve sektörel kuruluşlardan temsilcilerle bir araya gelecek. CHP’li yetkililer, Almanya’da yapılacak temaslara ilişkin “Sosyal devlet anlayışıyla oluşan refahın ve zenginliğin topluma yayılmasına dair deneyimler yerinde dinlenecek” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14-17 Aralık tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de bir dizi ziyarette bulunacak. Kılıçdaroğlu’na endüstriyel dönüşüm başdanışmanı Jeremy Rifkin eşlik edecek. CHP’li yetkililer, Kılıçdaroğlu’nun Almanya programının ana odağında endüstri dönüşümünün olacağını belirterek, endüstriyel dönüşüm başdanışmanı Rifkin’in eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ile başlattığı endüstriyel ve yeşil enerji dönüşüm hamlelerini yerinde gözlemleyeceğini ve Türkiye’de yapacağı çalışmalar için temaslarda bulunacağını söyledi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk yurtdışı ziyaretini 9-12 Ekim’de ABD’ye yapmıştı. Kılıçdaroğlu, daha sonra 2-4 Kasım tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da bir dizi temasta bulunmuştu. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar ile buluşan Kılıçdaroğlu, “Temiz parayı bulacağım” açıklaması yapmıştı. İki gezinin ardından Kılıçdaroğlu, 3 Aralık 2022’de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde “İkinci Yüzyıla Çağrı” programında, partisinin vizyon belgesini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, yarın (14 Aralık) da Almanya’nın başkenti Berlin’e gidecek. 

Okuyun: Kılıçdaroğlu’nun “vizyon belgesi”nin başındaki Jeremy Rifkin kimdir?

Okuyun: CHP vizyon belgesini açıkladı | Yeşil ve mavi dönüşüm, sürdürülebilir kalkınma, gelir adaleti: İşte öne çıkanlar

Üniversiteler, STK’lar ve sektörel kuruluşlarla görüşülecek

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve ekonomi alanında faaliyet gösteren kurum ve kişilerle temaslarda bulunacak. Türkiye’de üretim niteliğinin köklü biçimde dönüşmesi ve geleceği yakalayabilmesi için sektörel kuruluşların temsilcileriyle toplantılar yapacak. 

Almanya modeli incelenecek 

CHP’li yetkililer Kılıçdaroğlu’nun Almanya ziyaretine ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Kemal Kılıçdaroğlu görüşmelerde, üniversite, işgücü ve üretim süreçlerini yeni teknolojilerle birbirine bağlayan ve bu yolla akıllı endüstriye geçişi sağlayacak modelleri yerinde inceleyecek. Almanya ziyaretinde ayrıca, sosyal devlet anlayışıyla oluşan refahın ve zenginliğin topluma yayılmasına dair deneyimleri de yerinde dinleyecek.”  

Okuyun: Kılıçdaroğlu Londra’da soruları yanıtladı: “Keşke dava açılsa da ‘Gel mahkemede ifade ver’ deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım”

Okuyun: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu Londra’da “temiz” yatırımcıyı arıyor, girişimcilerle görüşecek

Okuyun: Kılıçdaroğlu, ABD dönüşü “yapısal reçete”yi açıklayacak: “Geziler amacına ulaştı”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.