Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan seçimlere Demokrat Parti’nin sloganıyla gidiyor | DP Genel Başkan Yardımcısı Şahinalp: “21 yıldır iktidarda olan Cumhurbaşkanı kime ‘Yeter’ diyor?”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini DP’nin 1950 seçimlerinde kullandığı “Yeter! Söz milletindir” sloganıyla açıklamasını Medyascope’a değerlendirdi. Şahinalp, AKP, alakart menü gibi Demokrat Parti’nin tarihinden istediğini alıyor, beğenmediğini almıyor. Cumhurbaşkanı o cümleyi kullandığında kime ‘Yeter’ diyor? Ülkeyi 21 yıldır kendisi idare ediyor?” diye sordu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün (18 Ocak) 2023 Türkiye genel seçimlerinin yapılacağı tarihi DP’nin 1950 seçimlerinde kullandığı “Yeter! Söz milletindir” sloganıyla açıkladı. DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, bu sloganın hangi tarihte, hangi amaçla söylendiğinin net olduğunu vurgulayarak “1950’de Demokrat Parti’yi kurma amacıyla bir araya gelen Celal Bayar, Adnan Menderes’in seçime giderken tek kişilik rejime bir haykırışları ve sonrasında da geniş halk kitlelerinin bu sloganın etrafında toplanıp 1950 seçiminde Demokrat Parti’nin iktidara gelmesidir” dedi.   

“AKP, alakart menü gibi Demokrat Parti’nin tarihinden istediğini alıyor beğenmediğini almıyor”

İktidarın yaptığı çıkışın enteresan olduğuna dikkat çeken Şahinalp şöyle konuştu:

“Demokrat Parti ve onun tarihini alakart menü gibi istediklerini alıyor, istemediklerini, beğenmediklerini almıyor. Adnan Menderes’ten bahsediyor ama DP’yi kuran 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın adından hiç bahsetmiyor ya da dün yine Turgut Özal’dan bahsetti ama dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den hiç bahsetmiyor.

“Yassıada hafızasını yok ettiler”

27 Mayıs darbesinin ardından DP’lilerin yargılandığı Yassıada’nın son haline tepki gösteren Şahinalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

Herkesin hafızasında binler, on binler, milyonların anısı olan Yassıada’yı o gün bir beton yığını otel haline getirdiler. Dolayısıyla bu onların samimiyetsizliğini gösteriyor. Tamamen kendince toplumsal kesimlere yönelik böyle bir algı yönetimi yapıyor. O yüzden Yassıada örneğini verdim. İktidar orayı tamamen yıktı, yaktı, beton yığını haline getirdi. İnsanların hafızasındaki Yassıada’yı tamamen yok ettiniz. Halbuki orayı bir müze olarak korusaydınız, restore etseydiniz, o haliyle bıraksaydınız, gelecek nesiller için de o hafızayı kalıcı olarak sürdürebilirdiniz.”

OKUYUN: Erdoğan seçim için 14 Mayıs’ı işaret etti: Seçim kararı nasıl alınacak, süreç nasıl işleyecek?

OKUYUN: Altılı Masa’nın seçimler 14 Mayıs’ta yapılacakmış gibi bir hazırlık içinde olduğunu DP Genel Başkanı Gültekin Uysal açıklamıştı

“Ülkeyi 21 yıldır kendisi idare ediyor, sloganı AKP kullandığı zaman bir anlamı kalmıyor”

AKP tarafından “Yeter! Söz milletindir” sloganının 14 Mayıs 2023 seçimleri için kullanılmasının çelişkili olduğunu da söyleyen Şahinalp, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı o cümleyi kullandığında kime ‘Yeter’ diyor? Ülkeyi 21 yıldır kendisi idare ediyor. Kime’Yeter’ diyorsunuz, kime kızdınız bu ifadeyle, bu çıkış, bu isyan kime? 1950’de bu sloganın kullanılmasının bir anlamı var. Bugün 2023’te bu sloganı kullanırken kime isyan ediyorsunuz siz? Ülkeyi siz yönetiyordunuz başka biri yönetmiyordu ki. AKP kullandığı zaman slogan bir anlam kazanmıyor çünkü soru çok basit kime karşı ‘Yeter söz milletindir’ diyorsunuz? Bugün biz kullandığımızdan diyoruz ki bugün ülke iyi idare edilmiyor. Bugün ülkede hukuksuzluk var, bugün ülkede yoksulluk var, bugün ülkede yolsuzluk var, bugün ülkede yasaklar var diyoruz ve diyoruz ki ‘Yeter söz milletindir’ Bunu muhalefet, Demokrat Parti söylediğinde bir anlam kazanıyor. Peki AKP bunu kullandığında kime ‘Yeter’ diyor?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.