Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Tek Yürek” bağış kampanyasının dörtte üçü devlet kesesinden

Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında “Tek Yürek” bağış kampanyasını değerlendirdi. Yetkin, bağış miktarının dörtte üçünün yine hükümet kontrolündeki devlet kuruluşlarından geldiğine dikkat çekti.

Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“15 Şubat akşamı ulusal radyo ve televizyon kanallarının büyük kısmının 23:00’den itibaren canlı yayınladığı AFAD ve Kızılay’a bağış kampanyasında (16 Şubat saat 03.00’e dek) 115 milyar lira toplandı. 6 milyar dolar, 5,75 milyar avro yapıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan toplanan paranın her bir kuruşunun 6 Şubat Kahramanmaraş çifte depreminin yaralarını sarmakta kullanılacağını duyurdu.

Dikkati çeken ise bu bağış miktarının dörtte üçünün yine hükümet kontrolündeki devlet kuruluşlarından geliyor olmasıydı. Devletin para basma yetkisine sahip kuruluşu Merkez Bankası’nın 30 milyar lira vermesi medyada anında yankı buldu: Hükümet parayı devletin bir cebinden alıp diğerine mi koyuyordu?

Sadece Merkez Bankası da değil. Bağış toplamının 57,5 milyar lirası, yani yarısı Türkiye Varlık Fonu (TVF) şirketlerine aitti. Örneğin daha yenilerde 20 milyarlık zararını kapatmak için Hazine’den 22,5 milyar lira sermaye desteği alan Ziraat Bankası 20 milyar lira bağışlamıştı. Aynı şekilde Hazine’den sermaye desteği alan Vakıflar Bankası 12 milyar, Halk Bankası 7 milyar lira bağış yaptı.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.