Hatay’da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı binaların yıkıldığını enkaz altında kalan yurttaşların olduğunu söyledi. Altı kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından merkez üssü Hatay’ın Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Medyascope Muhabiri Edanur Tanış Hatay’daki son durumu aktardı. Tanış, “Hataylı bir yurttaş ’15 gün oldu, artık ayağa kalma zamanı diyorduk ama şimdi de bu deprem bizi vurdu’ diye çaresizliklerini anlatıyor” dedi.
Borçka Belediyesi Yardım Koordinasyon Merkezi’nden Osman Nuri Orhan, Hatay’daki tanıklığını aktardı. Orhan, “İnsanlar bu depremden daha çok korktular, ilk deprem kadar yıkıcı olacağını düşündüler” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur “İnsanların travmaları tetiklendi, artık evlerinde kalmaları mümkün değil buraya çadır lazım, insanlar çadır kentlere gitmek istemiyor” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise, “AFAD’ın, ilgili yöneticilerin ve iktidarın bir akıl tutulması yaşadığını düşünüyorum. Bu kadar ölüm kader değil yeteneksizlik, tedbirsizlik” diyerek merkezi yönetimin sorumluluğunun altını çizdi.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da dün yaşananları ve Hatay’daki son durumu aktardı ve “Çadır ihtiyacı üst noktada. Dayanışmaya ve morale ihtiyacımız var. Burayı terk etmeyeceğiz” dedi.
Editör: Egemen Gök