Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Burak Bilgehan Özpek ile Ön Libero (116): Deprem AKP’yi yıpratır mı?

Türkiye 6 Şubat Pazartesi günü saat 04:17’de merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık olan 7,7 büyüklüğünde ve aynı gün 13:24’te merkez üssü Kahramanmaraş-Elbistan olan 7,6 büyüklüğünde iki büyük depremle sarsıldı. Depremler Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Adana’da yoğun şekilde hissedildi. Yaşamını yitirenlerin sayısı ise 43 bini aştı. Enkaz kaldırma ve yardım çalışmaları sürüyor.

Depremden sonraki özellikle ilk üç günde AKP’nin “güçlü ve büyük devlet” hikayesinin çöktüğünü ve devletin “kağıttan bir kaplan” olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Burak Bilgehan Özpek, buna rağmen AKP’nin seçimleri çok kolay kaybetmeyeceğini savundu. AKP’nin olgulara değil, algıya yatırım yaptığını söyleyen Özpek, bu yatırımın sonucunda daha önce bu partiye oy vermiş seçmenleri kaybetmesinin zor olduğunu, buna muhafazakar seçmendeki kader inancı eklendiğinde, AKP’de sanıldığı kadar hızlı bir çözülme yaşanmayacağını dile getirdi. Özpek, AKP yetkililerinin seçimi kaybetmeyeceklerini düşünmeye başladıklarını vurgulayarak, bu sebeple seçimlerin ertelenmesi gibi bir durumun yaşanmayacağı öngörüsünde bulundu.

Burak Bilgehan Özpek, Ön Libero’da deprem sonrası siyasi tabloyu ve AKP’nin geleceğini değerlendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.