Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope deprem bölgesinde | Depremin toplumsal cinsiyet boyutu

Kahramanmaraş merkezli ve 11 il ile Suriye’nin bir kısmını da etkileyen iki büyük depremin üzerinden 18 gün geçti. Yaşamını yitirenlerin sayısı ise 43 bini aştı.

Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürerken 20 Şubat Pazartesi günü akşam saatlerinde Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. AFAD, depremde altı kişinin yaşamını yitirdiğini, 18’i ağır 294 kişinin yaralandığını duyurdu. Depremin ardından 90’dan fazla artçı meydana geldi.

Medyascope muhabirleri bölgeden gözlemlerini aktarmaya devam ediyor.

Yayına Adıyaman’dan katılan Ayşegül Karagöz, “Konuştuğum bir vatandaş ‘Adıyaman artık Acıyaman’ dedi” diyerek kentteki son durumu gözler önüne serdi. Hatay’da gördüklerini aktaran Edanur Tanış, çadır ve hijyen ihtiyacının halen sürdüğünü söyledi. Cansu Timur ile Kahramanmaraş-Pazarcık’ta bulunan Enes Berk Demirkol, “Kahramanmaraş-Pazarcık’ta depremin ikinci günü ne gördüysek 18. günde de hemen hemen aynı manzara var” diyerek izlenimlerini aktardı.

Yayında deprem felaketinin toplumsal cinsiyet boyutunu da konuştuk. Yayına konuk olan Afet İçin Feminist Dayanışma’dan Sezen Yılmaz, deprem bölgesindeki çalışmaları aktardı ve “Fiziki ihtiyaçların dışında bölgede psikolojik ve sosyal desteğe de ihtiyaç duyan çok sayıda kadın var” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.