Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (52): Deprem, Erdoğan’ın seçim hesaplarını bozdu mu?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremler, Türkiye’de hemen tüm dengeleri değiştirdi. Erdoğan da bu süreci siyasi olarak yönetebilmenin ve bu süreçten tekrar seçim kazanarak çıkabilmenin yollarını arıyor.

Deprem enkazının altında sadece depremi yaşayanlar kalmadı; devlet, ülkeyi yönetenler de enkaz altında. Merkez medyanın sunumuyla yapılanlar başarı olarak sunulmaya çalışırken, durumun hiç de iktidarın göstermeye çalıştığı gibi olmadığını aktaran basın kuruluşları ve gazeteciler susturulmaya, sindirilmeye çalışılıyor.

Erdoğan, yardım kampanyaları adı altında devletin denetim altında harcanması gereken kaynaklarını, denetimsiz alana kaydırarak seçim sürecinde rahatça ve istediği gibi kullanabileceği kaynak yarattı. Hukuki süreçler göz ardı edilerek enkazlar hızlıca kaldırılmaya çalışılıyor. Bilimin öne sürdüğünün aksine yine “Ben yaptım, oldu” anlayışıyla hemen inşaatlara başlamanın hesapları yapılıyor. Bir an önce temeller atılıp, ikişer kat çıkılıp, önünde başarı pozları verilerek seçim yatırımı yapılması hedefleniyor.

İlk anda seçimin ertelenmesi tartışmaları yaşanırken, şu an öyle görünüyor ki Erdoğan depremin enkazından yeni bir seçim başarısı çıkarmayı deneyecek ve seçimler de 14 Mayıs-18 Haziran tarihlerinden birinde ya da bu tarihler arasında yapılacak.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş, politikAnkara programında olan biteni ve süreci değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.