Medyascope özel haber | AKP’de Galip Ensarioğlu başvurmadı, Mehdi Eker’in adı listelerde yok

Seçimlere 52 gün kala milletvekili aday listeleri şekilleniyor. Diyarbakır’da AKP’den aday adaylığı başvuruları dün sona erdi. 2018 genel seçimlerinde AKP’ye 225 başvuru yapılırken, bu seçim için sadece 86 kişi milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. AKP Diyarbakır Milletvekili ve eski bakanlardan Mehdi Eker’in adı listede yer almazken, eski milletvekili Galip Ensarioğlu da başvuru yapmadı.

Mehdi Eker’in adı listede yer almadı

Diyarbakır’da AKP’den milletvekili aday adaylığı başvuruları dün sona erdi. Hem Diyarbakır hem de Ankara’dan yapılan başvurular için liste hazırlandı. AKP’nin mevcut milletvekillerinden Oya Eronat ve Ebubekir Bal yeniden aday adayı olurken, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in adı listelerde yer almadı. Eker’in başka bir ilden aday adayı olup olmadığı ise öğrenilemedi. Eski milletvekilleri Abdurahman Kurt ve Mine Lök Beyaz da aday adaylığı başvurusu yaparken, AKP MKYK üyesi olan Kurt’un adaylık için birinci tercihini İstanbul, ikinci tercihini ise Diyarbakır’dan yana kullandığı belirtildi.

Galip Ensarioğlu başvuru yapmadı

Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da beklenenin aksine aday adaylığı başvurusu yapmadı. MKYK üyeleri Alaattin Parlak ve Suna Kepoğlu Ataman ise aday adaylığı başvurusunda bulundu. Başvuru yapan dokuz kişinin birinci tercihlerini İstanbul, İzmir ve Batman, ikinci tercihlerini ise Diyarbakır’dan yana kullandıkları belirtildi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Ayşegül Biçer de milletvekili aday adayı oldu

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan isimlerden Ayşegül Biçer de AKP’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Oğlu Mustafa Biçer, 28 Temmuz 2021’de evine dönen Ayşegül Biçer oturma eylemlerine katılmaya devam ediyor. Biçer, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılııçdaroğlu’nun geçen yıl kenti ziyareti sırasında yapılan görüşmeye de katılmıştı. Ancak daha sonra CHP’yi suçlayan Biçer, kendilerine oyun oynandığını öne sürmüştü.