Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezonun ikinci Anıtsal Klasiği Ronde van Vlaanderen 2023’te şampiyon Tadej Pogacar

Bisiklet sporunun beş önemli Anıtsal Klasiği’nden takvim sırasına göre ikincisi, Ronde van Vlaanderen 2023, dün (2 Nisan) Belçika’da koşuldu. 107. edisyonu UAE Team Emirates takımından Tadej Pogacar şampiyon olarak noktaladı.

Bisiklet sporunun beş önemli Anıtsal Klasiği’nden takvim sırasına göre ikincisi, Ronde van Vlaanderen 2023’te UAE Team Emirates takımından 24 yaşındaki Sloven bisikletçi Tadej Pogacar şampiyon oldu. 273.4 kilometre uzunluğundaki yarışı 6 saat, 12 dakika ve 7 saniyelik derecesiyle ilk sırada tamamlayan Pogacar’ın ardından, 16 saniyelik farkla Alpecin-Deceuninck takımından 28 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Mathieu van der Poel ikinciliği elde etti. Trek-Segafredo takımından 27 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Mads Pedersen ise üçüncü sırayı aldı.  

Tadej Pogacar’ın zafere gittiği anlar:

Ronde van Vlaanderen 2023’ün harita ve etap profili:

Son 50 kilometrede öne çıkanlar:


50 kilometre kala: 
Son 50 kilometreye doğru girilirken, kaçış grubunun 1:38’lik avantajı bulunuyor. 

45 kilometre kala: Koppenberg tırmanışına girilirken lider grubun avantajı 1:25 kadar indi. Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel ve Wout van Aert üçlüsü takibini sürdürüyor.

42 kilometre kala: Lider gruptan Jonas Rutsch düştü ama Van Hooydonck, Trentin, Cosnefroy, Vermeersch, Pedersen, Narvaez, Asgreen, Powless, Wright, Küng ve Jorgensen’den oluşan 11 kişilik grup liderliğini sürdürüyor. Büyük üçlü ile aradaki fark 1.05.

37 kilometre kala: Taaienberg tırmanışında mekanik sorun yaşayan Mathieu van der Poel biraz geride kalıyor. Van Aert ve Pogacar’ı yakalamak için ekstra efor sarf etmek zorunda.

34 kilometre kala: Cosnefroy ve Narvaez’in düşüşüyle birlikte lider grupta dokuz bisikletçi kaldı. Üç büyük favori karşısındaki avantajları 42 saniyeye kadar indi. 

30 kilometre kala: Son 30 kilometrelik bölüme girilirken, lider grup ile favoriler arasındaki fark 45 saniyeye çıktı.

28 kilometre kala: Mathieu van der Poel’ün atağı sonrasında Wout van Aert cevap veremiyor ve biraz geride kalıyor. Tadej Pogacar ise takibi sürdürüyor.

20 kilometre kala: Nathan van Hooydonck takım arkadaşı Wout van Aert’ın yardımına gitmek için kaçış grubundan geri dönüyor. Kaçışta Mads Pedersen yalnız kaldı. Pogacar ve Van der Poel’ün yer aldığı takip grubu ise 15 saniyelik farkla takibini sürdürüyor. 

18 kilometre kala: Tadej Pogacar, Mads Pedersen’i geride bırakarak liderliği ele geçiriyor. 

16 kilometre kala: Pogacar’ın ardından Van der Poel de Pedersen’i geride bırakıyor.

14 kilometre kala: Pogacar, arkasındaki Van der Poel ile arasındaki farkı 12 saniyeye kadar çıkarıyor. 

10 kilometre kala: Lider Pogacar takipçisi Van der Poel ile arasındaki farkı 20 saniyeye çıkardı, artık yarışı kazanmak için büyük avantaja sahip. Van der Poel’ü 35 saniyelik farkla takip eden grupta ise podyumun son sırasını elde etmek için mücadele devam ediyor.

5 kilometre kala: Wout van Aert takip grubuna tekrar dahil oldu. Podyumun son sırasını elde edebilir. Pogacar’ın Van der Poel’e karşı 25 saniyelik avantajı devam ediyor. Van der Poel ise takip grubunun 40 saniye önünde.

Son kilometre: Tadej Pogacar Il Lombardia ve Liege-Bastogne-Liege zaferlerinin ardından Ronde van Vlaanderen’de de zafere gidiyor. Mathieu van der Poel ikinciliği elde ederken, Mads Pedersen de podyumu tamamlayan isim oluyor. Wout van Aert geri dönse de dördüncü sırada kalıyor.

Yarışın özeti:

Yarışın ilk bölümünde meydana gelen büyük kaza:

Ronde van Vlaanderen 2023’te ilk 10 sıra ise şöyle şekillendi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.