Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyunuzu İsteyenler Anlatıyor | CHP Tunceli Adayı Hüsniye Karakoyun: “20 yıldır burada gazetecilik yaptığım ve kent hafızam olduğu için avantajlıyım”

60 yıldır TBMM’de iki milletvekili ile temsil edilen Tunceli, Yüksek Seçim Kurulu’nun 2019 nüfus verilerine bakarak aldığı kararla, 14 Mayıs seçimlerinden itibaren tek milletvekili çıkaracak. Tunceli’de 2018 genel seçimlerinde CHP’den Polat Şaroğlu, HDP’den Alican Önlü seçilmişti. Bu yılki yarışın ise iki kadın aday, CHP’nin adayı Hüsniye Karakoyun ile Yeşil Sol Parti adayı Ayten Kordu arasında başabaş geçmesi bekleniyor. Programımıza konuk olan CHP’nin adayı yerel Emek gazetesinin sahibi ve genel yayın yönetmeni Karakoyun, hedefinin CHP’nin Tunceli’den çıkardığı ilk kadın milletvekili olmak olduğunu söylüyor.

Karakoyun milletvekili adaylığına yönelik “Ne kadar güzel CHP ilk kez müteahhit ve iş insanlarının dışına çıktı” diye yorumlar aldığını belirtti. Tunceli’nin, Millet İttifakı ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olduğunu hatırlatan Karakoyun, CHP liderinin cumhurbaşkanı seçildiği durumda Meclis çoğunluğunun sağlanmasının ve bu sebeple CHP’nin milletvekili çıkarmasının önemini vurguladı.

Karakoyun ayrıca, “Sistemin bizimle bir derdi var. Bu ülke okuyan, düşünen, sorgulayan insanları sevmiyor. Biz Tuncelilerde de bunların hepsi var. Bu yüzden hangi yönetim gelirse gelsin ilk derdi bizimle oluyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler