Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | Edanur Tanış’ın MHP iftarından izlenimleri – Bahçeli’den bu kez seçim hesabı: “Bu bir tesadüf mü?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul’da düzenlenen iftar programına katıldı. Ezan okunmadan yaklaşık bir saat önce iftar verilen otele gelen Bahçeli, iftara kadar partililerle sohbet etti. Bahçeli’nin gündeminde HDP, CHP ve İYİ Parti vardı. MHP lideri, muhalefeti çok sert cümlelerle eleştirdi. 

Devlet Bahçeli bu akşam (17 Nisan) MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın iftar programına katıldı. İftara yaklaşık 3 bin kişi gelmişti. Geceye katılan partililerin yaş ortalaması yüksekti, çoğunluk ise erkekti. Partililer, iftar verilen otelin kapısında karşıladıkları Bahçeli’nin elini öptüler.

Bahçeli, saat 18.50 civarında geldi ve ezan vaktine kadar partililerle otelin lobisinde oturup sohbet etti. Genel olarak akşam boyunca sessiz bir hava hakimdi. Bahçeli, iftar yemeğinden sonra kürsüye çıktığında bütün salonu coşkulandıracak bir konuşma yaptı. Gündeminde CHP, İYİ Parti ve HDP vardı, en çok Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. 

Sözlerine Kılıçdaroğlu’nun seccadeye basmasını hatırlatarak başlayan Bahçeli, seccadeye ayakla basana hoşgörü ile bakılmayacağını, ayakkabısıyla seccadeyi kirletenlerin zoru görünce, “Görmedim, üzgünüm, pardon” demelerinin bir işe yaramadığını söyledi. Bahçeli’nin bu sözleri salonda alkışlarla karşılandı. 

“Kılıçdaroğlu 14 Mayıs’ta sönüp gidecektir”

Kılıçdaroğlu’nun diplomasi ve hukuk bilmez bir hayalperest olduğunu dile getiren Bahçeli, “Ülkesini tanımayan, tarihini bilmeyen, milletine gönülden bağlılık hissetmeyen bir muhalefet lideri, üstelik bir cumhurbaşkanı adayı 14 Mayıs’ta sönüp gidecektir. Kunut dualarını ayet diye zikreden bu cumhurbaşkanı adayının akıl ve zekâ açısından rakipsiz olduğunu elbette görüyor, gülümseyerek takip ediyoruz” dedi. 

Muhalefetin milletvekilleri adaylarını çok sert sözlerle eleştiren Bahçeli, “Kandil, CHP’nin ve İYİ Parti’nin yanındadır. Bizim tarafımız ise Türkiye’dir. Küresel emperyalizm CHP ile İYİ Parti’yi kukla gibi oynatmaktadır. Bizim sevdamız ise Türk milletidir. Yeminli Türkiye düşmanları CHP ile İYİ Parti’yi kafeslemiştir” diyerek sözlerine devam etti. 

Kılıçdaroğlu’nun seçim şarkısını “Bilmiyorlar ki bahar zaten geldi” diye eleştiren Bahçeli, sahneden Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye ne vaat ettiğini sordu. Yurttaşlara da seslenen Bahçeli, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı: “Gelin bu haklı mücadeleye siz de dahil olun. Gelin bu tarihi görevde sizin de payınız olsun. Birlikte çok daha güçlü olduğumuzu haykırıyorum. Ayırmadan, ayrışmadan, ayrıştırmadan, ayrı düşmeden hedeflerimize ulaşacağız. Devlete istikrar, millete huzur diyoruz. Ülkemize sadakat, ülkümüze yemin diyoruz.”

“98. 9+8=17. Bugün 17 Mayıs”

Bahçeli konuşmasının sonlarına doğru “Ben biraz da hesap adamıyım” deyerek Kadir Gecesi hesabı da yaptı: “3 bölge var İstanbul’da. Toplam milletvekili sayısı 98. 9+8=17. Bugün 17 Mayıs ise Kadir Gecesi. Bu tesadüf müdür?”

Bahçeli, 2009’da “2009’u yazarken iki sıfır var. Dokuzun yanındaki sıfırı sildiniz. Kaldı 9. ikinin sonunda yine bir 0 var. Onu da sil, kaldı 2. Toplayın ne yapar, 11. 2009’un içindeki iki sıfırı da sildiniz. Ne kaldı? 29. Topla ikisini 40 yapar ve MHP’nin 40. yıldönümü” hesabını yapmış ve çok konuşulmuştu.

Bahçeli’nin bu akşamki Kadir Gecesi hesabı hem 2009’u hem de referandum dönemi “evet” oyunu desteklediği enteresan sloganını hatırlattı. Bahçeli, isminden “d” ve “l” harflerinin üstünü çizerek “Devlet için evet” demişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.