Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “Türkiye’de Alevi ve Kürt kökenli kardeşlerimizi ABD’den daha çok seven biri vardır, o da Devlet Bahçeli’dir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” ve “Kürtler” başlıklı videolarını eleştirerek, “Türkiye’de Alevi ve Kürt kökenli kardeşlerimizi ABD’den daha çok seven birisi vardır, o da Devlet Bahçeli’dir” dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankırı Kent Meydanı’nda, “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” açık hava toplantısına katıldı. Bahçeli, konuşmasında Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını, “Alevi” ve “Kürtler” videolarını eleştirdi. “Sünni neyse Alevi odur” diyen Bahçeli, “Türkiye’de Alevi ve Kürt kökenli kardeşlerimizi ABD’den daha çok seven birisi vardır, o da Devlet Bahçeli’dir” diye konuştu. 

Son günlerde peşpeşe “provokasyonların” meydana geldiğini belirten Bahçeli, “14 Mayıs öncesi ülkemizi toplumsal ve siyasi karışıklığa hapsetmek maksadıyla ellerini ovuşturanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Çabalar boşuna, çırpınışlar beyhudedir. Milletimiz kara kampanyalara aldırış etmeyecektir” dedi.  

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı PKK’nın onayından geçmiştir”

Bahçeli, Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini de sürdürdü:  

“Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olacak kişi hem kalben hem kafa yapısı bakımından hem de karakter itibariyle milli olmak zorundadır. Cumhura baş olmak oyuncak değildir. Cumhura baş olmak Kılıçdaroğlu’nun harcı asla değildir. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı PKK’nın onayından geçmiştir. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına FETÖ tamam demiş, destek vermiştir. 15 Temmuz hain ve haşhaşi darbe teşebbüsünün rövanşını almak isteyenler Kılıçdaroğlu’nun arkasında kuyruğa girmişlerdir.”

Güçlendirilmiş parlamenter sistem vaadiyle Türkiye’nin önünün kesilmek istendiğini vurgulayan Bahçeli, Millet İttifakı’nın önemli projelere karşı çıktığını şu sözlerle savundu: 

“Türkiye’nin bölgesinde ve küresel alanda sözü dinlenen ülke olmasını hazmedemiyorlar. Soğan diyorlar, yapılan köprülere karşı çıkıyorlar. Patates diyorlar, yollara, tünellere, demir yollarına, barajlara, hava limanlarına, uzaya fırlatılan uydulara, denize indirilen uçak gemisine, gökyüzünde süzülen milli muharip savaş uçaklarına itiraz edip kara çalıyorlar.” 

Mezhepçilik yapmak bu millete yapılacak en büyük kötülüktür”

Kılıçdaroğlu’nun “Kürtler” ve “Alevi” videolarını eleştirerek, “Bu kara kampanyanın içinde İYİ Parti de yerini almıştır” diyen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: 

Amacı nedir? Neyin peşindedir? Yeni bir fitnenin kıvılcımını tutuşturmanın mı arayışındadır? Bizim nezdimizde Sünni neyse Alevi odur, nitekim ikisi de Müslümandır. Fakat mezhepçilik yapmak, etnik köken tahrikçiliğine girişmek bu millete yapılacak en büyük kötülüktür. Türkiye’de Alevi ve Kürt kökenli kardeşlerimizi ABD’den daha çok seven birisi vardır, o da Devlet Bahçeli’dir. Tuzaklar dağıtılacaktır. 14 Mayıs’ta Türk milleti azgın fitneye izin vermeyecektir. Yıkılmamızı bekleyenler hüsrana uğrayacaktır. Cumhur İttifakı milletin ta kendisidir, ittifakımız işgal ve istila girişimlerinin karşısındadır. Ülkümüzden de ülkemizden de vazgeçmeyeceğiz. Hep birlikte başaracağız.”

Mitingden izlenimler

Bahçeli, MHP’nin kalelerinden biri olarak bilinen Çankırı’da miting alanını doldurdu. Miting alanına “Devlet ve milletiyle her şeyden önce Türkiye” yazılı bir araç getirildi. Pek çok Çankırılının katıldığı mitingde Bahçeli, vatandaşlara sık sık “Bize destek olacak mısınız?” diye sordu. Kalabalık ise “Evet” diye bağırarak yanıt verdi ve bozkurt işareti yaptı. Mitinge katılanlar, MHP ve Türk bayrağı taşıdı. Çocuklar Bahçeli’ye “Devlet Baba” diye seslendi. Konuşmasının ardından Bahçeli kalabalığa karanfil attı.

Kastamonu’da Sinan Ateş pankartı bayrakla kapatıldı

Bahçeli, bugün (24 Nisan) Çankırı’dan önce Kastamonu’da miting yaptı. Miting öncesinde, İYİ Parti binasına Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in pankartı asıldı. Pankart, üst katta bulunan MHP binasından sarkıtılan MHP bayrağı ile kapatıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.