Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (61): Erdoğan yenildiğini kabul etmek istemiyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk turda kazanamadığının farkında ve ikinci tura bırakabilmenin arayışında. Millet İttifakı ise önde olduğunu gördü ve ikinci tura bırakmadan 14 Mayıs’ta sonuç alma arayışında. 14 Mayıs sonrası “Her şey iyi olacak” mı?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 10 gün kaldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, önüne gelen anket sonuçlarına bakarak mitinglere ağırlık verdi ve pek miting yapmayan Bahçeli de mitinglere başladı. Miting meydanlarının kalabalığı ve coşkusu Cumhur İttifakı’nı pek mutlu etmiyor. Erdoğan ilk turda kazanamadığının farkında ve ikinci tura bırakabilmenin arayışında. Millet İttifakı ise önde olduğunu gördü ve ikinci tura bırakmadan 14 Mayıs’ta sonuç alma arayışında.

14 Mayıs sonrası “Her şey iyi olacak” mı?

Seçimi kazanan Millet İttifakı olursa 14 Mayıs sonrasında herşey iyi olacak mı? Ekonomi, döviz, dışişleri, atamalar, çıkarılması gereken kararnameler. Kısa sürede ülkeyi toparlayabilmek için birçok şeyin bugünden hazır olması gerekiyor. Millet İttifakı için belki de kazanmak sürecin en kolay kısmı.

İktidarın dili ne anlatıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanlarda, “Dini, diyaneti, bayrağı, ezanı olmayanlar Bay Kemal’i destekliyor” diyerek, tersten dinsizlikle itham ediyor muhalefeti, İçişleri Bakanı Soylu, seçim tarihini, muhalefetin darbe tarihi olarak niteleyebiliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Ailenizi kime teslim edersiniz, Erdoğan’a mı, Kılıçdaroğlu’na mı?” diye soruyor.

Bozdağ, “14 Mayıs akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabbi’ne hamdedenler olacak” diyerek aba altından sopa gösteriyor. Seçmene söyleyecek sözü kalmayanlar farklı bir dil kullanarak kendi seçmen kitlelerini bir arada tutmanın arayışında.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş, politikAnkara’da değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.