Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’na saldırı | İttifakların İstanbul mitingleri | #ilkturdabitirelim kampanyası

Seçime altı gün kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu dün miting için gittiği Erzurum’da konuşma yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yurttaşlara İmamoğlu’nu karşılamak için Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelmeleri çağrısı yaptı. İmamoğlu havalimanında miting havasında bir konuşma yaptı, kendisini karşılamaya gelen yurttaşlara seslendi.

Medyascope muhabiri Dilek Şen, dün akşam Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İmamoğlu’nu takip etti. Ayrıntıları kendisinden dinledik.

Hafta sonu İstanbul hareketliydi. Cumartesi günü Millet İttifakı liderleri, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde, İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşliğinde Maltepe’de miting düzenledi. Cumhur İttifakı ise, pazar günü Atatürk Havalimanı’nda miting düzenledi.

Seçime doğru son düzlükte mitingler siyaseten ne anlama geliyor, mitinglerin yurttaşlarda nasıl bir karşılığı var, Millet İttifakı mitingi ile Cumhur İttifakı mitingi arasındaki temel farklar neler?

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Evren Balta, Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtladı.

Medyascope muhabiri Ali Deniz Çakır, İstanbul’un AKP’nin yüksek oranda oy aldığı ilçelerinden Esenler’de yurttaşlara İmamoğlu’na Erzurum’da yapılan saldırıyı sordu. Yurttaşların yorumlarını Ali Deniz Çakır’dan dinledik.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.