Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | Akşener ve Yavaş Çanakkale’de | Akşener: “Süpürgeyle süpüreceğiz onları”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş’la birlikte seçime dört gün kala Çanakkale’de miting düzenledi. Mitinge gençlerin ve kadınların ilgisi yoğundu. Akşener, kürsüde eline süpürge alıp “Özellikle kadınlara sesleniyorum. Bu seçimde bunları süpürgenin ucuyla süpüreceğiz” dedi. Yavaş’ın gündeminde ise yine terör vardı.

Haber: Göksel Göksu, Edanur Tanış

Kamera, kurgu: Edanur Tanış

Meral Akşener ve Mansur Yavaş Çanakkale’de seçmenle buluştu. İlk defa oy kullanacak gençler ile eline yazmasını, süpürgesini alarak gelen kadınların yanı sıra CHP’lilerin de katıldığı mitingde “Kurtar bizi Meral Mommy”, “Masaya çıkıp tepinmelerine son 4”, “Tayyibe fırtına öncesi veda busesi” gibi ilginç pankartlar da vardı.

Gençler gelecek kaygısından yakınıp kendilerini Avrupa’daki yaşıtlarıyla kıyaslarken, emeklilerin en büyük sıkıntısı da geçim derdiydi. Eski bir özel harekat polisi bir yandan aldığı para ile geçinemediğinden yakındı, bir yandan da elinde taşıdığı Sinan Ateş posteriyle adalet arayışını dile getirerek “Sinan Ateş’in katilleri yargı bağımsız olmadığı için yakalanamıyor” dedi. Mitinge Akşener’in ne diyeceğini merak ettiği için gelenler de vardı.

“Süpürgeyle süpüreceğiz onları”

Akşener, Çanakkale’de böyle bir topluluğa seslendi. Gündeminde kadınlar vardı. Kadınları aşağılayan bir zihniyetin iş başında olduğunu dile getiren Akşener, “Bıkmadılar kadınların giyimiyle kuşamıyla uğraşmaktan. Şakalar, hakaretler bizim üzerimizden. Kılıçdaroğlu’nun mutfaktan çektiği videoları küçümsemek için bile hakaret bizim üzerimizden yapılıyor. Sayın Erdoğan’ın İstanbul’daki mitinginde ‘Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz’ diyorlar. Uzun uzun bir yoldan bugüne gelindi. Kadına kim kötü davranırsa yanına kar kaldı. O mutfakta karılar değil arılar çalışıyor. Biz çalışıyoruz biz. Ulan saygısızlar, sizi doğuran kim? Saygısız, ahlaksız herifler” diye devam etti.

Akşener daha sonra mitinge süpürgeleriyle gelen kadınlardan süpürge aldı ve süpürgeyi göstererek, “Bu süpürgeyle süpüreceğiz onları” dedi.

Daha sonra Akşener şu cümlelerle AK Parti seçmeninden oy istedi: “Sayın Erdoğan’ı çok seviyor olabilirsiniz saygı duyuyorum ama bu seçimde İYİ Parti ve Sayın Kılıçdaroğlu’na oy verin. Çünkü bu son seçimdir. Parlamenter sisteme geçme sözü veren, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü savunan, çalmayacak olan, çaldırmayacak olan 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti’ye oy verin. Bu seçimi alacağız değerli kardeşlerim. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacak, ben de başbakan olacağım.”

“Milletin yarıdan fazlasına kimse zillet diye hitap edemez”

Kürsüye ilk çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş da Millet İttifakı’na yönelik “Zillet, illet ittifakı” söylemini eleştirerek, “Sadece onlar gibi düşünmediğimiz için, farklı şekilde oy kullanacağımız için illet oluyoruz, zillet oluyoruz, vatan haini oluyoruz, teröristlerle işbirliği yapan oluyoruz. Bu milletin yarısından fazlasına hiç kimse bu şekilde hitap edemez” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.