Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlk turda biter mi? & Taktiksel oy nedir? & Anketler ne söylüyor?| Ali Bayramoğlu yorumluyor

14 Mayıs seçimlerine iki gün kaldı.

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13.30’da Samsun’da düzenlenecek mitinge katılacak. Kılıçdaroğlu’na Samsun’da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu eşlik edecek. Medyascope muhabiri Senem Büyüktanır izleyecek. Millet İttifakı liderleri 18.00’de Ankara’da Anadolu Meydanı’ndaki mitingde vatandaşlara hitap edecek. Medyascope ekibi mitingi takip edecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile 13.30’da Burdur’da vatandaşlarla olacak. CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel CHP Genel Merkezi’nde kurulan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde seçim günü çalışmaları ve seçim güvenliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapacak. Cansu Timur izleyecek. Yeşil Sol Parti, seçim programları kapsamında 18.00’de İzmir’de miting gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15.00’te Sultangazi’de Sultançiftliği Merkez Camii önünde ve 17.00’de Bahçelievler’de Şirinevler Ulu Camii önünde düzenlenecek mitingler ile 20.00’de İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek 3. Türkiye Gençlik Zirvesi’ne katılacak.

Medyascope muhabirleri 81 ile gitti ve seçimin nabzını tuttu.

Taktiksel oy nedir? Seçim çevrelerine göre taktiksel oy nasıl kullanılır?

https://taktikseloy.com/ sitesi kurucularından Onursal Engel anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda biter mi? Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi seçimi nasıl etkiler?

Gazeteci Ali Bayramoğlu seçime iki gün kala son gelişmeleri değerlendirdi.

Editör: Aliye Altınışık

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.