Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi tutuklusu Can Atalay’ın mazbatası alındı, avukatları tahliye için başvuracak

Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Gezi tutuklusu avukat Can Atalay’ın mazbatasını avukatları aldı. Atalay’ın tahliyesi için bugün (25 Mayıs) başvuruda bulunulacak.

14 Mayıs’ta TİP’ten Hatay milletvekili seçilen Gezi tutuklusu Can Atalay’ın mazbatası bugün avukatı Bülent Akbay, TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam, il yönetimi ve parti üyeleri tarafından Hatay İl Seçim Kurulu’ndan teslim alındı.

Mazbatanın alınmasının ardından TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, “Bizler, Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuşmasıyla birlikte yüreklerimizde yeni bir umut filizi yeşerttik. Hatay’da yaşanan depremle kaybettiğimiz her şeyin hesabını Can’la birlikte soracağız. Can, burada yaşayan tüm halkların Meclis’teki sesi olacak” dedi.

Avukatları, Can Atalay’ın tahliyesi için bugün başvuruda bulunacak.

Soma, Hendek, Çorlu ve Aladağ’ın avukatı

Mimarlar Odası’nın avukatlığını yürüten Atalay, İstanbul-Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılması girişimine karşı kurulan Taksim Dayanışması’nın avukatlığını yapıyordu. Atalay, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası verilerek 25 Nisan 2022’de tutuklandı.

Atalay, Çorlu’daki tren kazasıyla ilgili davada yakınlarını kaybedenlerin avukatlığını da üstlendi. Atalay, tutuklandıktan sonra yapılan 25 Mayıs 2022’deki ilk duruşmaya katılamadı. Avukat Evren İşler, Marmara Cezaevi’nde bulunan Atalay’ın duruşmaya SEGBİS’le de olsa katılmasını talep etti. Talep, mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Atalay, Manisa-Soma’da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasında da işçiler ve ailelerinin avukatlığını üstlendi.

Atalay, Sakarya-Hendek’te, Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 3 Temmuz 2020’de meydana gelen ve yedi işçinin hayatını kaybettiği patlamanın da avukatlığını yaptı. Atalay, kazayla ilgili cezaevinden gönderdiği mesajda “Hendek’te göz göre göre ölüme gönderilen yedi işçi kardeşimizin adı; ailelerin adalet mücadelesi, memleketin geleceğine yazılıdır. Adalet istiyoruz. Sosyal adalet istiyoruz. Adalet için sosyal adalet” dedi.

Atalay aynı zamanda Adana’nın Aladağ ilçesinde çıkan yurt yangında hayatını kaybeden 11 kız öğrencinin yakınlarının da avukatlığını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.