Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş aktif siyaseti bıraktığını duyurdu & İmamoğlu’nun siyasi geleceği

Eski Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Twitter’dan yaptığı açıklama ile aktif siyaseti bıraktığını duyurdu. Demirtaş Artı Gerçek’te “HDP açısından TBMM seçimi: Neden böyle oldu?” başlıklı bir yazı yazdı.

Demirtaş’ın HDP eleştirilerini ve aktif siyaseti bırakmasını nasıl yorumlamak gerekir?

Barış Vakfı kurucusu Hakan Tahmaz ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun, Demirtaş’ın aktif siyaseti bırakma kararını ve HDP’ye yönelik eleştirilerini yorumladı.

Milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri tamamlandı, yankılar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kabinenin son toplantısını yapacak. Bu hafta içinde yeni seçilen milletvekillerinin TBMM’de yemin etmeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin ederek görevine devam etmesi ve kabinenin yeni üyelerinin ilan edilmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasakla sonuçlanabilecek dava süreci devam ediyor. Davanın İstinaf Mahkemesi’ndeki seyri İmamoğlu’nun siyasi geleceğini nasıl etkiler?

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu değerlendiriyor.

Kabinede hangi isimler olabilir? Kabinedeki olası isimler Türkiye siyasetinin yeni seyrinin nasıl olacağını etkiler mi?

Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş değerlendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.