Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan ant içerek 3. kez cumhurbaşkanı olarak göreve başladı | 101 pare top atışı yapıldı, kabine açıklanacak

Recep Tayyip Erdoğan bugün (3 Haziran) TBMM’de ant içerek 3. kez cumhurbaşkanı olarak göreve başladı, daha sonra Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan’ın bugün yeni kabineyi de açıklaması bekleniyor.

Erdoğan 2003’te Başbakan olarak Türkiye’yi yönetmeye başladı. 12 yıl aralıksız başbakanlık yaptıktan sonra 2014’te ilk kez cumhurbaşkanı olarak seçildi. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesinin ardından 2018’de yapılan seçimlerde ikinci kez cumhurbaşkanı oldu. 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde de 3. kez bu göreve geldi.

Erdoğan, rakibi Kılıçdaroğlu’nu geride bıraktı

Erdoğan cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylamasında 27 milyon 834 bin 589 oy aldı. Rakibi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 25 milyon 504 bin 552 oy aldı.

Üçüncü kez cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak olan Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığı’na verilen mazbatasını geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli’nin elinden aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ant içen Erdoğan, Anıtkabir’e giderek saygı duruşunda bulundu ve Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Erdoğan’ı, Genel Kurul salonuna girişi sırasında AKP ve MHP milletvekilleri ile davetliler uzun süre ayakta alkışladı. Bu sırada AKP milletvekilleri Erdoğan’a “Bravo” diye seslenerek alkışlarını sürdürdü.

İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi milletvekilleri, Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalktı. CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ise karşılamada ve yemin sırasında ayağa kalkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemininin ardından okunan İstiklal Marşı’nı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası seslendirdi. Daha sonra milletvekillerini selamlayan Erdoğan, salondan ayrıldı.

Meclis’teki törene, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Erdoğan Albayrak, oğlu Bilal Erdoğan ve eşi Reyyan Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve eşi Selçuk Bayraktar ile torunları da katıldı.

Erdoğan, Anıtkabir’den sonra Beştepe’ye gitti. Göreve Başlama Töreni’nde konuşan Erdoğan, “Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun, 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. Türkiye’nin, 85 milyonun tüm fertlerinin tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmesine, birliğe, beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacı var. Seçim 28 Mayıs’ta sona ermiştir. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiştir. Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır” diye konuştu.

Törenlerin ardından Türkiye’ye gelen yabancı devlet adamları onuruna bir yemek verilecek.

Kabinenin açıklanması bekleniyor

Erdoğan’ın bu gece saat 22.00 civarında da yeni kabinede görev alacak bakanların isimlerini açıklaması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.