Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP İstanbul’u geri almak için düğmeye bastı | Slogan: “Yeniden İstanbul”

Medya yöneticileri ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Kurban Bayramı sonrası sahaya ineceklerini açıkladı. İstanbul’daki sandıkları tek tek markaj altına aldıklarını söyleyen Kabaktepe’nin hedefinde kendi deyimiyle kah AKP’ye kah CHP’ye oy veren “geçişken seçmen” grubu var. Seçimlerin sonucunu günümüzde ittifakların belirlediğini söyleyen Kabaktepe, 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin yaşadığı oy kaybını da değerlendirdi; “Biz 4 yıl önce aldığımız oydan daha düşük oy almadık; muhalefet fazla oy aldı” dedi.

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bugün (7 Haziran) medya yöneticileri ve köşe yazarlarıyla Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Gündeminde seçim sonuçları ve yaklaşan 2024 yerel seçimleri vardı. Kabaktepe, 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı olmasının ardından, 1998 yılına dek kesintisiz olarak AKP’li belediye başkanları tarafından yönetilen İstanbul’u geri almak üzere harekete geçen AKP’de yürütülen çalışmayı aktardı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarını mercek altına aldıklarını söyleyen Kabaktepe, İstanbul’da sandıkların tek tek mercek altına alındığını, elde edilen sonuçlar üzerinden kendilerine bir yol haritası çıkaracaklarını söyledi. Seçim sürecini, “Yorucu ama güzel sonuç aldık” diyerek değerlendiren Kabaktepe, muhalefetin yaptığı bazı açıklamaları “demokrasi nefreti” olarak adlandırdı, “Muhalefet kendisine oy vermeyenlere kötü sözler söyleyip onları kategorize etti” dedi.   

AKP’nin gözü İstanbul’daki “geçişken” seçmende

İstanbul’u “kendi evimiz”, “yakın komşu” ve “uzak komşu” olmak üzere üç kısımda değerlendiren Kabaktepe’nin gözü “yakın komşu” olarak tanımladığı, AKP’ye en az bir kere oy vermiş seçmende. “Geçişken seçmen” diye tanımladığı o kesim için İstanbul’un tüm mahalle ve ilçelerindeki sandıkları mercek altına alan AKP il yönetimi, elde ettiği verilerle Kurban Bayramı’ndan sonra “Yeniden İstanbul” sloganıyla sahaya inecek. Hedef, İstanbul’u yeniden almak.

Kabaktepe’ye AKP’nin oy oranındaki gerileme ve 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin İstanbul’un bazı ilçelerindeki sonuçları da soruldu. Üsküdar, Eyüpsultan ve 1994’ten bu yana Milli Görüş geleneğinden gelen belediye başkanlarının seçim kazandığı Beyoğlu gibi ilçelerdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin oylarındaki artışa ilişkin, “Biz 4 yıl önce aldığımız oydan daha düşük oy almadık, CHP de daha fazlasını almadı ancak yaptıkları ittifakla muhalefet partileri bir araya gelerek aldıkları oyu artırdı” diyen Kabaktepe, yerel seçimlerde belirlenen adayın hizmet yarışının önemine de değindi. Kabaktepe son yıllarda ittifakların sonuçlar üzerindeki etkisine dikkat çekerek “Artık oylara yön veren ittifaklar” dedi. Türkiye’nin en pahalı metropolü olan İstanbul’da hayat pahalılığı ve ev kiralarının da seçmenin oyuna yön verebileceğine dikkat çeken Kabaktepe, bu konuya çözüm bulanacağını söyledi.

AKP İstanbul İl Teşkilatı’nın şu günlerde merceğe alıp incelediği tek konu seçim sonuçları değil. Kabaktepe ve ekibi İBB’nin bütün faaliyetlerini de yakından takip edip, seçim öncesi vaatlerinin ne kadarını yapıp ne kadarını yapmadıklarının çetelesini tutuyor.

AKP’nin İBB adayı kim olacak?

Kabaktepe’nin AKP’nin İBB adayının kim olacağı sorusuna verdiği cevap “Şimdiden yaklaşık 30 isim konuşuluyor. Ancak henüz bir aday profili belirlemedik” oldu ama isim vermedi. “Peki sizin aday olmanız gündemde mi?” sorusuna ise çok net bir ifadeyle “Hayır” cevabını verdi. Rakip adayın kimliği ve profiliyle de ilgilenmediklerini söyleyen Kabaktepe, odaklandıkları tek şeyin kendi güçleri olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.