Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın sağlığı ve sağlık üzerinden siyaset

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı bakan, danışman ve AKP’li milletvekilleriyle basketbol oynarken çekilen görüntüleri üzerinden sosyal medyadaki tartışmaları değerlendirdi, “Halkın yöneticilerinin sağlığını merak etmesinden daha doğal bir şey olamaz” dedi.

İzleyin: Cumhurbaşkanı Erdoğan basketbol oynadı

Özellikle seçim döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlığına dair çok spekülasyon yapıldığını hatırlatan Yetkin, diplomatik davetlerde en cazip merak konusunun Erdoğan’ın sağlığı olduğunu söyledi. Rakiplerinin sağlığı üzerine siyasî senaryolar kurmanın sadece Türkiye’ye özgü bir olay olmadığını söyleyen Yetkin, dünyadan da bazı örnekler paylaştı:

“Neredeyse yirmi yıldır Batı basınında İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in her an öleceği üzerine spekülasyonlar yapılıyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın yürüme zorluğu, konuşmasını şaşırması artık dünya medyasına düştü; onun da 2024 seçimlerini çıkarıp çıkaramayacağı konuşuluyor.”

Yetkin yazısını şöyle sonlandırdı:

“Erdoğan’ın sağlığı herhalde her gün basketbol oynayacak düzeyde değil, ama iddia edildiği kırılganlıkta da değil. Liderlerin sağlığı üzerinden siyaset yapmaya, siyasi senaryo kurmaya çalışmayı sadece yanlış değil, yetersizlik olarak görüyorum. Siyasetçiler rakiplerini alt edeceklerse bunu doğanın güçlerine havale ederek değil kendi güçlerine güvenerek yapmalı.”

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.