Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Yenikapı’da coşkuyla kutlandı | İmamoğlu: “Gelecek güzel günlere inanmaktan vazgeçmeyeceğiz”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, İstanbullularla buluştu. Yenikapı Etkinlik Alanı’nı dolduran gençlere umutsuz olmamaları yönünde tavsiyede bulunan İmamoğlu, “Asla karamsar olmayacağız. Kendimize güvenmekten, gelecek güzel günlere inanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Başka türlüsü, kendinize ihanet olur. Başka türlüsü, geçmişimize ihanet olur” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü İstanbul’da büyük bir coşkuyla kutlandı. İBB tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen kutlamalara gençler yoğun katılım gösterdi.

“Asla karamsar olmayacağız”

14.00’te Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başlayan kutlamalar, çeşitli sanatçıların sahne almasıyla devam etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 21.15’te sahneye çıkarak vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan İmamoğlu, “30 Ağustos 1922’de milletçe benimsediğimiz o güçlü fikir, o büyük hedef, özgürlük ve tam bağımsızlıktı. Tam bağımsız Türkiye’ydi. Hepimizi birleştiren bu hedefe ulaşmak için milletçe, hepimiz, 86 milyon insanımızın atası, dedesi, ninesi milletçe ne gerekiyorsa onu yaptık. Kanımızı, canımızı, varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Ne yaptık? Birbirimizi ayrıştırmadık, ayırmadık, hepimiz için, hep birlikte mücadele ettik ve başardık” diye konuştu.

“Asla karamsar olmayacağız”

Alanı dolduran gençlere umutsuz olmamaları yönünde tavsiyede bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, şunları söyledi:

“Asla karamsar olmayacağız. Yılgınlık size yakışır mı? Yılgın bir tane genç var mı içinizde? Pırıl pırıl, heyecanlı gençlersiniz. Kendimize güvenmekten, gelecek güzel günlere inanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Başka türlüsü, kendinize ihanet olur. Başka türlüsü, geçmişimize ihanet olur. Onun için doğru bildiğimiz yolda, hep birlikte yürürsek hep birlikte pırıl pırıl aydınlığa koşarsak, eninde sonunda mutlaka başarırız. Bize, hepimize bu güveni veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, yol arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum. Aziz ruhları şad olsun. Sevgili gençler, 30 Ağustos, aynı zamanda bu yıl Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılındaki 30 Ağustos. Biz, Cumhuriyet’imizin bir asırlık ömründen ders çıkaran, ders alan ama aynı zamanda cesaretle önüne bakan bir milletiz. Hele hele bu şehrin, bu ülkenin gençleri tarih yazacaklar, tarih. En çok siz gençlere güveniyoruz. Bu şehrin ve bu ülkenin teminatı, siz gençlersiniz. Bugün 30 Ağustos’ta buradayız. 6 Ekim, İstanbul’un Kurtuluşu’nun da yüzüncü yılı. Orada da buluşacağız. 29 Ekim’de de buluşacağız. Hep birlikte, coşkuyla Cumhuriyet’imizi kutlayacağız. Nice nice yüz yıllara hep birlikte koşacağız. 86 milyonun kardeşliğiyle koşacağız. Hep birlikte coşacağız. Yolumuz açık olsun. Anadolu’nun şanlı zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Kutlamalara yoğun katılım gösteren vatandaşlar İmamoğlu’nun konuşmasını büyük bir coşkuyla takip etti. Bir genç İmamoğlu’na, “İstanbul’u bırakmayın” çağrısında bulundu. İmamoğlu ise “Sizinle kazanacağız” yanıtını verdi.

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına yapılan kısa film gösterildi. Ses, görüntü ve ışık gösterisiyle renklenen kutlamadaki coşku, 21.45’te başlayan Gülşen konseriyle doruğa ulaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.