Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fas: Depremden birkaç dakika önce doğan bebeğin hikâyesi

Fas’ı vuran ve yetkililer tarafından “son 100 yılın en büyüğü” olarak nitelendirilen depremde ekipler, enkaz altındakilere ulaşmak için zamanla mücadele ederken; depremden sadece birkaç dakika önce dünyaya gelen bebek ise hayata tutunmaya çalışıyor.

Hatice’nin bebeğinin henüz bir adı yok. İlk evi ise yol kenarındaki bir çadır. Bebek, Fas’ı vuran depremden sadece birkaç dakika önce hayata gözlerini açtı. Anne ve bebek, depremden yara almadan kurtuldu ve Hatice’nin doğum yaptığı hastane de kısa süre içerisinde boşaltıldı.

Hatice doğum ve deprem anından sonrasını şu sözlerle anlatıyor:

“Doğumdan sonra hızlı bir kontrolden geçtim. Doğumdan üç saat sonra, artçı sarsıntı korkusundan hastaneden ayrılmamızı söylediler.”

Hatice ve eşi, yeni doğan bebekleri. ile birlikte 9 Eylül Cumartesi günü erken saatlerde Marakeş’e 65 kilometre uzaklıktaki evlerine gitmek için taksiye bindiler. Fakat heyelan nedeniyle yollar kapalıydı. Bu yüzden Asni Köyü’ne kadar gidebildiler.

Depremde yıkılan evlerden biri.

Aile, o günden bu yana yol kenarına kurulan çadırlardan birinde yaşıyor.

Hatice, kucağında bebeği ile yetkililerden herhangi bir yardım alamadığını şöyle anlatıyor:

“Yetkililerden bir yardım görmedim. Başımızın üzerinde bir şeyler olsun diye komşulardan battaniye aldık. Derme çatma bir çadırın içinde yaşıyoruz. Bebeğimin de üzerindekilerden başka kıyafeti yok. Bizim sadece Allah’ımız var.”

Hatice’nin ailesinin evi de depremde ağır hasar almış. Aile bu yüzden ne zaman konaklayacak bir yer bulabileceklerini bilmiyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.