Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (76): Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu karşısında şansı var mı?

Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu karşısında şansı var mı?

CHP ilçe kongrelerini tamamladı, il kongreleri başlıyor ve 15 Ekim’de de il kongreleri tamamlanacak. CHP Parti Meclisi’nin alacağı karar doğrultusunda da kasımda kurultayın yapılması bekleniyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tekrar belediye başkanlığı için aday olacağını duyurmasının ardından “Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkacağım” diyen olmamıştı.

Özgür Özel bu süreçte her ne kadar “Görev verilirse, görevden kaçmam” dese de ikircikli davranmıştı. Geçtiğimiz hafta Özel cenahında bir netlik ortaya çıkmaya başladı ve artık Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkacak. Özel aynı zamanda, CHP Grup Başkanı ve Kılıçdaroğlu milletvekili olmadığı için parti grubuna başkanlık ediyor. O nedenle Özel öncelikle Kılıçdaroğlu ile görüştü ve hem aday olacağını hem de adaylık açıklamasını genel merkezde yapmak isteğini iletti.

Özel bu görüşmeyi, X hesabından duyurdu ve açıklamanın cuma günü CHP Genel Merkezi’nde olacağını söyledi.

Bu aşamada CHP’nin eski genel başkanlarından Altan Öymen’in yeğeni ve bir dönem PM’de de görev yapan Örsan Öymen’in de kurultayda aday olacağı duyuldu.

CHP’de, Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu karşısında aday olduğu Şubat 2018’de yapılan kurultaydan bu yana Kılıçdaroğlu rakipsizdi. Çok adaylı kurultayda diğer adayların şansı var mı ve neden aday oluyorlar? Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu karşısında şansı pek olmasa da olası bir yerel seçim kaybından sonra yapılacak bir kurultayda şansını artırmasını sağlayabilir. Kazanmak için değil, aday olmak için yarışa girdiği söylenebilir.

İYİ Parti her yerde aday çıkarabilir mi?

İYİ Parti 81 ilde ve her yerde belediye başkanı adayı çıkaracağı söylemini sürdürüyor. 13 Eylül’de yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında da oy çokluğuyla 81 ilde aday çıkarma karar altına alındı ve Başkanlık Divanı’na yetki verildi. İYİ Parti’nin bu çıkışını taktik olarak değerlendirmek gerekir, seçimler yaklaştığında ve aday isimleri belli olmaya başladığında değerlendirmeler yapılması ve işbirliği arayışlarını görmek mümkün olabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.