Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru-Cevap (92): “‘Dünya 5’ten büyük’ ama biz, o genişleme içinde yer alamayız”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul’u için New York’ta. Erdoğan burada konuşma yapacak.

Erdoğan, ABD’nin New York şehrinde PBS kanalına röportaj verdi. Erdoğan kendisine Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk halinin devamının hatırlatılması ve “Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz?” sorusu üzerine “Türkiye bir hukuk devletidir” yanıtını verdi.

Öte yandan Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinden yalnızca ABD Başkanı Joe Biden genel kurula katılacak. Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere devlet ya da hükümet başkanları çeşitli gerekçelerle genel kurulda yok.

Peki Erdoğan’ın 2014 yılında yaptığı konuşma hala geçerli mi, dünya beşten büyükse Türkiye bunun neresinde, Birleşmiş Milletler önemini yitiriyor mu?

Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Nuray Mert yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.