Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yargıtay’ın Gezi Parkı davası kararı | Meclis sancılı açılacak

Program editörü: Aliye Altınışık

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasına ilişkin kararını açıkladı. İş insanı Osman Kavala, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, yönetmen Çiğdem Mater, şehir plancısı Tayfun Kahraman ve Mine Özerden’in cezası onandı. Kavala’nın “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmesine karar verdi. Mücella Yapıcı, Ali Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekci hakkında verilen cezaları bozdu ve toplantı gösteri yürüyüşüne muhalefetten yargılanmaları gerektiği belirtildi. Yapıcı ve Altınay kaldıkları cezaevinden tahliye edildi. Yapıcı ve Altınay’ın adli kontrol şartı getirildi. Gezi davası avukatı Akçay Taşçı sorularımızı yanıtladı.

TBMM açılıyor, siyasi ve ekonomik gündem

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim’de açılıyor. 28. dönem ikinci yasama yılının açılışında anayasa gereğince cumhurbaşkanları isterlerse konuşuyorlar. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul’a hitap edecek. Erdoğan’ın yeni Meclis, yeni anayasa vurgusunu öne çıkarması bekleniyor. Burada öne çıkan konu seçimlerden önce tartışılan başörtüsü ve aile konusunda Cumhur İttifakı’nın yapmak istediği değişiklikler olacak.

Cumhur İttifakı, yerel seçimler sürecinde anayasa değişikliği tartışmalarıyla bir muhalefet partilerini sıkıştırmayı bir yandan da muhalefet partileri arasında görüş ayrılığı yaratmayı hedefliyor. Seçim sonrası anayasa değişikliği tartışmasını ilk olarak HÜDA-PAR başlatmıştı.

TBMM’de üç ay boyunca ekonomi gündemi ön planda olacak. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapacak, 12. Kalkınma Planı sunulacak, 17 Ekim’de 2024 yılı bütçesi gelecek ve yıl sonuna kadar komisyonda ve Genel Kurul’da görüşülecek, ayrıca emeklilerin maaşlarında iyileştirme de gündemin en çok tartışılan ve beklenen konusu olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.