Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (82): Yine mi iç siyaset hamlesi, Erdoğan Hamas’ı neden sahiplendi?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (25 Ekim) AKP’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hamas’ın “Terör örgütü olmadığını” söyledi. Buna hem yurtdışından hem yurtiçinden tepkiler geldi. Erdoğan diğer yandan 28 Ekim’de İstanbul’da kapatılan Atatürk Havalimanı’nda “Filistin’e destek mitingi” yapacaklarını açıkladı.

Bu açıklamalara yurtdışından bazı ülke ve kuruluşlardan tepki gelse de Erdoğan açısından fazla bir anlamı yok. Bu açıklamalar Erdoğan’ın yine iç politika hamlelerinden biri. Ancak Erdoğan bu açıklamasıyla, Türkiye’nin “Arabuluculuk”, “Garantörlük” yönündeki girişimlerini rafa kaldırmak anlamına da geliyor.

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüştü: Kılıçdaroğlu ne yapmaya çalışıyor?

CHP kurultayına 10 gün kaldı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu bugün Ankara’da bir saat kadar süren bir görüşme yaptı. Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na kurultayda divan başkanı olma önerisi götürdüğü ve İmamoğlu’nun da bunu kabul ettiği bilgisi var. Bu süreçte, kurultayın tarafların üzerinde anlaştığı bir isim tarafında yönetilmesi, sorunsuz bir kurultay, anlamına geliyor.

Kılıçdaroğlu bu hamlesiyle kendini bir adım öne çıkarırken, diğer genel başkan adayı Özgür Özel’i geri plana düşürüyor ve İmamoğlu’nu Özel’den daha görünür hale getiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.