Diyarbakır’da CHP çelengine izin verilmedi: Tanrıkulu tepki gösterdi

Diyarbakır’da Cumhuriyet Bayramı töreninin ardından Atatürk Anıtı’na bırakılmak istenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çelengine polis izin vermedi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu olaya tepki gösterdi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Diyarbakır İl Başkanlığı bugün (28Ekim) Diyarbakır’da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmak istedi. Polis yönetmeliğe göre sadece vali, garnizon komutanlığı ve belediyenin çelenk koyabileceğini söyledi ve CHP çelengine izin vermedi.

Tanrıkulu polis şefine, “Eğer kaldırırsanız kıyamet kopar. Bu çelenk kaldırılmaz, Türkiye’nin hiçbir yerinde kaldırılmaz. 12 yıldır milletvekiliyim. Buradan çelenk kaldırılmaz, İstanbul’da da Ankara’da da bu şekilde yapıyoruz. Şimdiye kadar CHP yoktu burada, şimdi var, CHP milletvekiliyiz” dedi.

CHP çelengi anıtın arkasına taşındı

CHP’li Tanrıkulu ve il yönetimi Anıt Park’tan ayrıldıktan sonra CHP çelenginin anıtın arkasına konulduğu belirtildi. Tanrıkulu, konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.