Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

THY’nin iptal edilen İstanbul seferleri yeniden başladı

Türk Hava Yolları (THY), network alt yapısında yaşanan sorun nedeniyle İstanbul’dan çıkışlı 19.00 – 22.00 arası tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu. X hesabından açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Network altyapısı kaynaklı sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamaların giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Partili Mehmet Aslan ise olayla ilgili siber saldırıdan şüphelenildiğini iddia etti. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 19.00’da iptal edilen seferlerin yeniden başladığını duyurdu.

Network altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını duyuran Yahya Üstün, sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Üstün, saat 19.00 – 22.00 arasında İstanbul’dan çıkışlı tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

“Biniş kartı elle yazılıyor”

Sosyal medyada THY’ye siber saldırı düzenlendiği yönünde iddialar ortaya atılırken, İYİ Partili Mehmet Aslan X hesabından yaptığı paylaşımda biniş kartlarının elle yazıldığını söyledi.

Aslan açıklamasında, “Türk Hava Yolları’nın sistemleri çöktü. THY uygulaması ve bilet satış kontuarında şu an işlemler yapılamıyor. Tüm uçaklar rötarlı. Elle yazılıyor biniş kartı. Olacak iş değil. Siber saldırıdan şüpheleniliyor” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/Aslnmhmt/status/1719720484625850711

Seferler yeniden başladı

THY’den yapılan açıklamaya göre iptal seferler 21.30 itibarıyla yeniden başladı. THY Genel Müdürü Bilal EKŞİ X hesabından yaptığı açıklamada “uçuşların giderek normale döndüğünü” ve sistemlerin devreye alındığını söyledi. Açıklamasında “İnşallah birkaç saat içinde büyük oranda normale dönmeyi hedefliyoruz” diyen Ekşi, sabır ve anlayış için yolculara teşekkür ettiğini söyledi.

Böylece 19.00’da aksayan seferler üç buçuk saat sonra yeniden normale döndü.

THY duyurdu: Yolculara iade yapılacak

THY tarafından yapılan açıklamada “Bilgi teknolojileri altyapısında yaşanan genel arıza ve kesintiler sebebiyle 1 Kasım – 2 Kasım 2023 (dahil) arasındaki seferlerimize kayıtlı tüm yolcularımıza 7 Kasım 2023 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave değişiklik ve iade hakları tanınmıştır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.