Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yargı krizi hukuki yolla çözülebilir mi? 

Yargıda Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay krizi yaşanıyor. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Muhalefet bunu “darbe” olarak nitelendirirken, iktidar kanadı AYM’nin “hak ihlali” kararını “yargısal aktivizm” olarak değerlendiriyor. 

Yargıtay’ın AYM’nin Can Atalay hakkındaki “hak ihlali” kararını tanımaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması sonrası başlayan yargı krizini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sibel Suiçmez ve Anayasa hukukçusu Olgun Akbulut Medyascope’a değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.