Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: “Demokrasi ve adalet, işçinin ekmeğidir”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla 13 Kasım Pazartesi günü İstanbul’dan yürüyüşe başladı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun önderliğindeki yürüyüş 17 Kasım Cuma günü Ankara’da sonlanacak. Medyascope’a konuşan Çerkezoğlu, en adaletsiz vergi sisteminin Türkiye’de olduğunu, gelirde, vergide ve ülkede adalet için yürüdüklerini söyledi.

Program editörü: Aliye Altınışık

DİSK’in 13 Kasım Pazartesi günü öğlen saatlerinde İstanbul’dan başlattığı yürüyüş üçüncü gününde. İşçiler, “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun önderliğinde her gün 20 kilometre yürüyor.

Gebze, Kocaeli, ve Yalova’dan sonra bugün Bursa’ya ulaşan işçiler yarın (16 Kasım) Bilecik ve Eskişehir’e ulaşmayı hedefliyor. DİSK yürüyüşünü 17 Kasım Cuma günü Ankara’da sonlandıracak. Yürüyüş sırasında Medyascope’un sorularını yanıtlayan Çerkezoğlu, iki yıla aşkın süredir “vergide ve gelirde adalet” talebiyle tüm kamusal alanlarda mücadele ettiklerini söyledi ve ekledi:

“Aynı zamanda ülkede adalet istiyoruz. Çünkü Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarının tanınmadığı, anayasanın ayaklar altına alındığı bir süreçte biliyoruz ki, demokrasi ve adalet işçinin ekmeğidir.”

Çerkezoğlu Türkiye’nin en adaletsiz vergi sistemlerinden birine sahip olduğunu anlattı ve son iki yılda artan enflasyon ile birlikte yoksulun daha yoksul, zenginin daha da zenginleştiğini söyledi:

“AKP iktidarı, bu konuda herhangi bir adım atmak, bir nebze de olsa işçilere, emekçilere nefes aldırmak yerine, tam tersi daha fazla vergi yükünü bizlere yükledi. Açlık sınırının altındaki asgari ücreti, ortalama ücret haline getirdi. Hepimizi yoksullukta eşitleyen bir politika izleniyor. Düzenin bütün çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak, yoksuldan alıp zengine vermek üzerine kurulu. Az kazanandan az, çok kazanandan çok alınan adil bir vergi sistemi için kanun teklifi de hazırladık. Buradan bir kez daha Meclis’teki tüm siyasi parti milletvekillerine çağrımız, bu teklifi oybirliğiyle parlamentodan geçirmeleridir. Şimdi de mücadelemizi bir üst aşamaya yükselttik ve Ankara’ya yürüyüş başlattık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.